Bir hafta sağanak yağış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 06:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta sonu görülen sağanak yağışlar, yeni haftada da sürüyor. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de bir hafta boyunca yağış bekleniyor. İstanbul çarşamba ve perşembe dışında tüm hafta yağış altında, İzmir ise her gün sağanak yağış alıyor.

Bugün sağanak yağışlar Marmara, Ege, Batı ve Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ve Ankara-Eskişehir çevresinde. Yarın Trakya, Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Gaziantep-Kahramanmaraş çevresi yağış alıyor. Perşembe günüTrakya, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Erzurum-Kars bölümü yağış altında... Cuma günü Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Ege ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışlar sürecek. Cumartesi gününü ise Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Konya ve Ankara çevresi ile Erzurum-Kars bölümü yağışlı geçirecek.

İstanbul'a bir günlük su çıktı

İSKİ yetkilileri, son yağışlarla İstanbul'un bir günlük su ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Yetkililer vatandaşa ?Yağışlardan umutlanmayın, tasarrufa devam? çağrısı yaptı. Barajlarda yaklaşık 2 milyon 44 bin metreküplük artış sağlandı. İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, bilim adamlarının 2007 yaz mevsiminin son yüzyılın en sıcak yazı olacağını belirttiklerini, herkese sorumluluk düştüğünü söyledi. Vural, DSİ işbirliğiyle hayata geçirilecek en büyük projenin Melen Çayı olduğunun altını çizerek, ?İstanbul'un 2040'e kadar olan su ihtiyacını karşılayacağız. Yeşilçay projesi ile İsaköy ve Sungurlu barajlarını da yaparak İstanbul'a yılda ilave 190 milyon metreküp su sağlayacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber