Beyaz Enerji'nin albayı CHP adayı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 06:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz genel seçimlerinde CHP'den milletvekili adayı olmak için bugün son gün. Başvuru yapanların sayısı 1400'ü geçti. CHP'ye dün başvuru yapanlar arasında DSP-ANAP-MHP hükümeti döneminde Beyaz Enerji soruşturmasını yürüten Jandarma Kurmay Albay Aziz Ergen de vardı. 1999-2002 tarihlerinde dönemin Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi savcılarından Talat Şalk tarafından yürütülen soruşturmada Aziz Ergen de aktif görev aldı. Soruşturma sürecinde Jandarma Genel Komutanlığı Organize Suçlar Daire Başkanlığı yapan Ergen daha sonra bu görevden alınmıştı. Ergen ardından Hakkari'de görev yaptı.

2003'te Süleymaniye'de 11 Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayının ardından 19 Mayıs 2004'te Albay Aziz Ergen'in ABD'li Albay Martin Rollinson'u Kuzey Irak'taki Kokpitepe'de çırıl çıplak soyarak soruşturma yaptığı yolunda basında iddialar yer almıştı. Ancak iddialar doğrulanmadı. Ergen 2006'da emekliye ayrılmıştı. Beyaz Enerji soruşturmasında kendisinin ve Savcı Şalk'ın uzaklaştırılarak soruşturmanın engellendiğini ileri süren Ergen, ?Kirli Ellerin İttifakı? isimli kitabında bunları anlatmıştı.

CHP'ye başvuru yapanlar arasında Erdoğan'ın Danıştay saldırısının ardından yaptığı değerlendirmeler üzerine saldırıyı azmettiren olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Avukat Ömer Lütfü Avşar'ın eşi Seher Avşar ve AKP ile kavgaları sık sık gündeme gelen TESK Başkanı Derviş Günday da var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber