İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Seçim kararı takım elbise satışlarını yüzde 40 artırdı

BMD Başkanı Öncel: Sektörde faaliyet gösteren erkek giyim markalarının hepsinin satışlarında ciddi artış var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2018 11:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Seçim kararı takım elbise satışlarını yüzde 40 artırdı

Erken seçim kararının alınmasının ardından milletvekili aday adayları ve adayların ekipleri takım elbiseye adeta hücum etti. Seçim kararı sonrası takım elbise satışlar yüzde 40 artarken, en çok blue, siyah ve lacivert renkler tercih ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin 24 Haziran'da gerçekleştirilmesi kararını aldıklarını açıklamasının devamında takım elbise sektörü canlandı.

Açıklamanın yapıldığı 18 Nisan'dan sonra özellikle mayıs ayının ilk günlerinden itibaren erkek takım elbise satışlarında ciddi satış artışları yaşandı.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sektörde faaliyet gösteren erkek giyim markalarının hepsinin satışlarında ciddi artışlar olduğunu müşahade ettiklerini söyledi.

Takım elbise satışlarında artış yaşandığının sosyal medyada ve açık havada yer alan aday reklamlarından da görülebileceğini dile getiren Öncel, seçimlere girecek partilere sadece milletvekili aday adayı olarak binlerce kişinin başvurduğunu söyledi. Öncel, kesin aday listeleri açıklanmadan aday adaylarının çalışmaya başladığını anımsatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şimdi burada sadece aday adayları veya kesinleşmiş adaylar da söz konusu değil. Onların ekipleri, kadrosu var. Seçim döneminde partilerin il ve ilçe teşkilatları da partilerin genel başkanlarının mitinglerine, parti yetkililerinin veya adaylarının etkinliklerine katılıyor. Bu kimseler de hep takım elbise giyiyor. Bu anlamda takım elbiseye ciddi ihtiyaç doğuyor. Takım elbise ciddiyeti ifade ettiği için söz konusu kimseler tarafından tercih ediliyor. Bu yüzden satışlar ciddi anlamda artıyor. Seçim dönemleri hazır giyim sektörüne önemli bir fayda sağlıyor."

- "En çok açık lacivert satılıyor"

Damat, Tween ve D'S Damat markalarının sahibi Orka Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, takım elbise satışlarında zaten sezon olarak yoğunluk yaşandığını belirterek, "Özellikle erken seçim kararının açıklanmasından sonra takım elbise satışlarında yüzde 40'lık artış yaşandı." dedi.

Takım elbise satışlarında adayların en çok "blue" dedikleri açık laciverti tercih ettiklerini dile getiren Orakçıoğlu, bunda mavinin iletişim rengi olmasının da etkili olduğunu, onun dışında siyah ve lacivertlerin tercih edildiğini anlattı. Orakçıoğlu, adayların ve aday adaylarının takım elbiselere ciddi rağbet gösterdiğini vurguladı.

Orakçıoğlu, satışlarda şu dönemde mezuniyet törenlerinin yaşanmasının da etkili olduğunu kaydederek, ayrıca turist sayısındaki artışın ve Babalar Günü'nün de buna katkı sağladığını bildirdi.

Takım elbise fiyatlarının da çok uygun olduğunu belirten Orakçıoğlu, "Ürün fiyatları inanılmaz cazip. Maliyet artışları henüz fiyatlara yansımadı. Ayrıca firmaların şu anda önemli kampanyaları var. Yani gerçekten takım elbiseler çok uygun rakamlara geliyor." diye konuştu.

- "En çok 50-52-54 beden satılıyor"

Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov, seçim sürecinde vaatlerin yanı sıra adayların ve adayların ekiplerinin giydiği takım elbiselerin bile önem arz ettiğini belirterek, bu farkındalıkla erken seçimin perakende sektörünü canlandırdığını söyledi.

Geçen yılın aynı dönemine göre son 1,5 ayda satışların takım elbisede yüzde 18, gömleklerde ise yüzde 32'lik artış yaşandığını dile getiren Samedov, en çok satılan bedenlerin 50, 52 ve 54 olduğunu vurguladı.

Samedov, 24 Haziran'a kadar sadece seçim dolayısıyla takım elbise satışlarında yüzde 30'luk bir artış yaşanmasını beklediklerini kaydederek, siyasilerin ağırlıklı olarak tercihlerini düz lacivert ve siyah takım elbiseden yana kullandığını aktardı.

Beyaz gömlek satışlarında da ciddi artış yaşandığını ifade eden Samedov, ayakkabı satışlarında da benzer bir yükseliş olduğuna ve bu artışların genelde büyükşehirlerde yoğunlaştığına dikkati çekti.

Kişiye özel gömlek ve çorap dikim sektöründe faaliyet gösteren Chintemani şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Önder, seçim döneminde kişiye özel dikim takım elbise ve gömleklerde de ciddi talep artışı yaşandığını söyledi.

Önder, "Seçim kararı sonrası siparişlerde yüzde 45-50'ye varan oranlarda artış görüyoruz. Adaylar, giyeceği kıyafetin bedenine tam uyması ve şık görünmek için özel dikim gömlek ve takım elbiseyi eskisine nazaran artık daha çok tercih ediyor." dedi.

- Mayısta takım elbise fiyatları yüzde 12,45 arttı

Öte yandan, İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) göre mayısta bir önceki aya göre erkek takım elbise fiyatları yüzde 12,45 arttı.

İTO tarafından piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Mayıs 2018'de İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler arasında erkek takım elbise yüzde 12,45 yükselişle yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber