Polis, sigorta şirketini satıyor gelir enerjiye harcanacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis teşkilatının yardım sandığının sahip olduğu iki büyük şirket satışa çıkarıldı. Polis Bakım ve Yardım Sandığı, Ankara Emeklilik ile Ankara Sigorta AŞ'yi gelen teklife göre stratejik ortaklık ya da tamamının satışını planlıyor.

Ankara Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Emniyet Müdürü Özkan Elgin, sahip oldukları sigorta şirketlerinin satış stratejisi konusundaki hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

200 bin kişilik polis teşkilatının 110 bini söz konusu sandığa üye bulunuyor. Elde edilecek gelirle polis yatırımları, rüzgar ve hidroelektirik enerjisi, özel hastane ile özel güvenlik sektörüne yatırım yapılacak. Sandığın, sigortacılık sektöründe çok daha fazla rekabet gücü kazanmak için yabancı yatırımcılarla ortaklık kararı aldığı öğrenildi. Bu konuda HSBC'den danışmanlık alacak. Sandık, uluslararası bir denetim firması ile uluslararası deneyime sahip hukuk bürosundan da profesyonel destek alıyor. Ankara Sigorta AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emniyet Müdürü Özkan Elgin, her iki şirketin ortaklık ya da satış stratejisi konusunda tüm hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı. "Ortaklık payı konusunda herhangi bir koşulumuz yok. Dileyen yabancı şirketler Ankara Sigorta ve Ankara Emeklilik'in azınlık ya da çoğunluk hissesine ya da tamamına talip olabilirler." diyen Elgin, her iki şirkete çok sayıda talibin olduğunu kaydetti. Elgin, "Gelecek tekliflerin cazipliğine göre iki şirketi de satmayı düşünüyoruz. Kısa sürede somut gelişmeler bekliyoruz. Şu an yabancı talipler konusunda bir açıklama yapmam doğru olmaz." dedi.

Ankara Sigorta ve Ankara Emeklilik AŞ'ye çok sayıda yabancı firmanın talip olduğu ifade ediliyor. Ancak şirket isimleri şimdilik gizli tutuluyor. Ödenmiş sermayesini 150 milyon YTL'ye yükseltme kararı alan Ankara Sigorta, Türkiye'deki 49 sigorta şirketi arasında 11'inci sırada yer alıyor. 1 milyon dolar harcayarak organizasyon ve altyapısını yenileyen şirket, sektörel bazda yüzde 52'lik hasar prim oranına sahip tek firma. Polis, ilk etapta stratejik ortaklık ile sigorta şirketleri arasında ilk 5'e girmeyi hedefliyor. Polis sandığı, satışlardan elde edeceği gelirin değerlendirileceği alanları şimdiden belirledi. Kasaya girecek paranın büyük bölümü enerji alanında kullanılacak. Hidroelektrik ve rüzgar enerjisi alanında yatırım yapılacak. Ayrıca oldukça kârlı bir sektör olan özel hastanecilik alanında da faaliyet göstermeyi planlıyor. Kurulacak hastane öncelikle emniyet mensuplarına hizmet verecek. İlerleyen yıllarda Ankara'nın dışında diğer illerde de hastane şubeleri açılacak. Sandığın el atmayı düşündüğü bir diğer sektör de özel güvenlik. Bu konuda altyapı çalışmalarının tamamlandığı belirtiliyor. Sandık bünyesinde Quantum Özel Güvenlik Şirketi kuruldu. Satış pazarlığı durumunda talep ettikleri rakamı açıklamak istemeyen Özkan Elgin, yerli firmalara ortaklık ya da satış kapılarını kapattıklarını söyledi. Yabancı ortaklık ya da satış fikrini hayata geçirmeden önce şirket içinde organizasyon ve altyapı değişikliklerini gerçekleştirdiklerini anlatan Emniyet Müdürü Elgin, "Rekor sürede şirketteki tüm teknolojik altyapı yenilendi ve geçmiş datalar yeni sisteme aktarıldı. Altyapısını yenileyen Ankara Sigorta sektörün bir adım önüne geçti. Yakında şirketlerimize talepte bulunan yabancı firmalarla masaya oturup görüşmelere başlayacağız." şeklinde konuştu. 110 bin polisin üyesi olduğu Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın 5 şirketi bulunuyor. Ankara Sigorta ile Ankara Emeklilik'in yanı sıra sandık bünyesindeki diğer şirketleri sırasıyla; Polsan İnşaat, Poltek Yazılım ile Quantum Güvenlik Şirketi oluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber