Başkente 350 fabrikalı yeni sanayi bölgesi: 17 bin yeni istihdam

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur, sağlık, üniversite kenti olarak bilinen başkent, şimdi de sanayi kenti olmaya hazırlanıyor. Ankara'da KOBİ'lerin yer alacağı 350 fabrikalı, 17 bin istihdam kapasiteli yeni bir organize sanayi bölgesi kuruluyor

BAŞKENT Ankara, 350 fabrikalı, 17 bin istihdam kapasiteli yeni bir organize sanayi bölgesine kavuşuyor. Küçük sanayi sitelerinde yoğunlaşan KOBİ'lerin organize sanayi sitelerine geçişine zemin hazırlamak için yürütülen proje hakkında bilgi veren İç Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Başkanı Mehmet Akyürek, bölgenin isminin Anadolu Organize Sanayi Bölgesi olacağını açıkladı.

KOBİ'ler büyüyecek

Türkiye'de KOBİ kavramının oturduğunu savunan Akyürek, ?Türkiye'de işletmelerin yüzde 98'ini KOBİ'ler teşkil ediyor. 850 bin işletmenin 830 bini de KOBİ ölçeğinde. Küçük sanayi sitelerinde yoğunlaşan KOBİ'lerin üretim kapasitelerini artırmak ve daha sağlıklı çalışma koşullarından faydalanabilmek için organize sanayi bölgelerine geçiş yapması gerekiyor. Küçük işletmelerin büyütülmesine yönelik çalışmalarımız oluyor. Ostim'de faaliyet gösteren işletmelerin üretim alanlarının büyüklüğü 200-300 metrekareyi geçmiyor.

17 bin yeni istihdam

KOBİ'ler bu küçük alanlarda istediği kaliteli üretimi yapamıyor. Ostimli ve İvedikli sanayicilerin katılımı ile kooperatif kurduk. Kendi birikimlerimiz ile arsalar satın almaya başladık. Şimdi aldığımız bu arsaları, büyük bir organize sanayi bölgesine dönüştürme çalışması içindeyiz? açıklamasında bulundu.

?Ostimliler olarak kurduğumuz kooperatif ile tüzel bir kişilik olduk ve adını da Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ilan ettik? diyen Akyürek, çalışmalarının Sanayi Bakanlığı'na bildirildiğini söyledi. Sanayi Bakanlığı'nın arsaları 4 bin dönüme çıkartarak kamulaştırma yetkisi verdiğini bildiren Akyürek, bölgede kamulaştırma ve projelendirme çalışmalarının başladığını müjdeledi.

Borçlar ancak ödenir

Küçük işletmeleri büyütme çabası içerisinde olduklarını söyleyen Akyürek, ?Üyelerimize buraları tahsis ediyoruz. Burada 350'ye yakın fabrika kuracağız ve 17 binden fazla kişiye iş imkanı sunacağız? dedi. Anadolu OSB'nin, Başkent OSB ve ASO OSB'nin ortasında bulunduğunu aktaran Akyürek, bu üç bölgede yaklaşık bin 500 fabrika bulunduğunu kaydetti. ?Burada 75 bin işçinin çalıştığı bir alan ortaya çıkacak? diyen Akyürek, sözlerine şöyle devam etti:

?Kuracağımız bu yeni organize sanayi bölgesi, KOBİ'lerimiz için büyük bir fırsat olacak. Küçükler büyüdükçe ülke ekonomisine olan katkıları da artacaktır. Beraberinde, üretim, istihdam ve ihracat da artacaktır. Türkiye, borçlu bir ülke. Bu borçlardan kurtulmanın yolu üretmekten ve ürettiğini satmaktan geçiyor. Ürettiğini iç pazarda satmak da yeterli değil. KOBİ'ler ihracata da ağırlık vermeli. Ankara memur, sağlık ve üniversite kenti olarak biliniyor. Bundan sonra sanayi kenti olarak da anılacak. Ankara, dünya sanayi kentleri arasında 94'üncü sırada. Yatırımlar bu hızla devam ederse 84'üncü sıraya ineceğiz ve sanayiinin de başkenti olma yolunda büyük adım atmış olacağız. Bu sayede, burada eğitim almış üniversite öğrencileri de nitelikli hale gelecek ve bu öğrenci kapasitesini üretime entegre edeceğiz. Üniversite sanayi işbirliğine ağırlık vereceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber