AKP, İzmir'i "solcu" adaylarla fethetme çabasında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, İzmir'de seçim kazanabilmek için özel stratejiler uyguluyor. İktidar partisi, İzmir'i solcu adaylarla fethetme çabasına girdi. AKP'liler, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Başkanı Azad Fazla'ya milletvekilliği adaylığı teklif etti. Son bir yılda AKP aleyhine 17 eylem yapan Fazla, teklifi ?40 yıllık ibadetimi bozmam'' diyerek geri çevirdi.

CHP'nin eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay'ın AKP'nin İzmir listelerinden seçime gireceği öne sürülürken, bir teklif de DİSK Ege Bölge Başkanı Azad Fazla'ya geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat tarafından görevlendirildiklerini söyleyen AKP'li yöneticiler, 19 Mayıs Cumartesi günü Otel Konak'ta Azad Fazla'ya adaylık teklif etti. Fazla, teklifi ve yanıtını şöyle anlattı:

?Hakkımda kapsamlı araştırma yapmışlar. Vanlı ve inançlı olduğumu biliyorlar. Ayrıca son bir yılda AKP aleyhine 17 eylem yaptığımı da söylediler. Son derece hoşgörülü ve anlayışlıydılar. Milletvekili adaylığı teklif ettiler. Kaçıncı sıraya düşündüklerini söylemediler. Ancak İzmir'den bakanın, genel başkan yardımcısının ve etkili birkaç milletvekilinin aday olduğunu vurgulayarak, üç ya da dördüncü sıraları işaret ettiler. Tekliflerini saygıyla karşıladım. Ancak sağcılarla, solcuların karışık olduğu bu dönemde ben ve benim arkadaşlarım herhangi bir yerde görev almayız dedim.'' Azad Fazla'dan olumlu yanıt alamayan AKP'li yöneticilerin tanınan Ege- Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a teklif götürmeye hazırlandıkları da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber