Kandil'e havadan karadan bomba

Kandil'i terör örgütü PKK'dan temizlemek amacıyla başlatılan harekat kapsamında jetler havadan, topçular da karadan bomba yağdırıyor. Mehmetçik, Kandil'e 35 kilometreye kadar ilerledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2018 09:12, Son Güncelleme : 17 Haziran 2018 09:16
Kandil'e havadan karadan bomba

Terör örgütü PKK'nın yönetim merkezi Kandil'e yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mart ayında başlattığı hava destekli harekata katılmak için sınıra yeni takviye güçler kaydırıldı. Savaş uçakları da bölgede tespit edilen hedefleri yoğun ateş altına alıyor. Hava harekatına sınırdan topçu ateşi ile destek veriliyor. Milliyet, sınıra 10 kilometre mesafede bulunan Bermize Köyü ve Kanireş noktalarını görüntüledi. Bölgedeki PKK noktaları bir saat içinde, savaş uçakları ve topçu ateşi ile en az 10 kez vuruldu. Vurulan hedeflerden yükselen dumanları yakın mesafeden görüntüledik.

İki aşamalı harekat

Hakurk ağırlıklı sürdürülen harekat, Barzan bölgesini de içine alarak Kandil'e doğru genişliyor. İlk aşamada Kandil ile Türkiye arasında bağlantıyı koparmayı amaçlayan TSK'nın sürdürdüğü harekata seçkin operasyon timleri, komando, jandarma özel harekat birlikleri ve piyadelerden oluşan askerler katılıyor.

Kuzey Irak topraklarında 10'dan fazla noktada sürdürülen operasyonda, örgütün sızma yaptığı tüm geçiş yolları büyük oranda tutuldu. Bir yandan operasyonlar sürerken diğer yandan geçiş yollarına üsler kurulmaya başlandı. Bölgede çalışmaları süren üs sayısı 19'a ulaştı.

Operasyon birlikleri, bölgede bazı noktalarda 25 bazı kesimlerde ise 35 kilometreye kadar ilerleme kat etti. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi Kandil harekatı da iki aşamalı olarak planlandı. Karadan sürdürülen harekata alan açılması amacıyla bölgede son iki gündür hava saldırısı yoğunlaştırıldı. Hava harekatlarında terör örgütü PKK'nın eğitim, haberleşme, karargah ve mühimmat depolar ve sığınakların bulunduğu mevkiler imha ediliyor. Kapsamlı kara harekatı öncesinde örgütün altyapısının imha edilmesi planlanıyor. Yoğun hava operasyonu ile birlikte karadan kapsamlı harekat için geçiş yollarındaki PKK hedefleri topçu ateşleri ile vurulmaya başlandı. Şemdinli ve Çukurca bölgeleri arasında kalan sınır hattına konuşlandırılan topçu bataryaları önceki gün ve dün PKK hedeflerine yoğun atışlar yaptı. Topçu atışlarının yoğunlaşmasının kapsamlı kara harekatına hazırlık amacı taşıdığı bildirildi.

Yoğun bombardıman

Kandil Dağı ve Bradost bölgesindeki terör yuvaları önceki gün savaş uçakları tarafından yoğun şekilde bombalandı. Bombardımana Eskişehir 1. Ana Jet Üst Komutanlığı, 3. Ana Jet Üst Komutanlığı, 7. Ana Jet Komutanlığı Erhaç/Malatya'da bulunan F-16 C/D FIGHTING-FALCON uçakları katıldı. Savaş uçakları önceki akşam Kandil ve çevresindeki PKK hedeflerini belirli aralıklarla yoğun bombaladı. Rewanduz Kaymakamı Havkat Kestan Ahmed, "Uçaklar Serkeli, Keleki Baleyan Zargeli yüksekliklerini bombaladı" dedi. Sidekan kasabası Sorumlusu İhsan Çelebi ise uçakların Bradost bölgesinde Hakurk yükseklikleri, Kara Boğazı ve Şapan yüksekliklerini bombalandığını açıkladı.

Lelikan'da çatışma

Şemdinli yakınlarında yer alan Sidekan kasabası çevresinde ilerlemeye çalışan Mehmetçik ile PKK'lı teröristler arasında önceki gün yer yer çatışmalar yaşandı. TSK'nın ele geçirdiği tepelere yönelik örgütün sızma eylemine karşılık verilmesi üzerine birkaç noktada çatışma meydana geldi. Teröristler çatışmalar sonrası püskürtülürken operasyon timleri bölgede arama tarama çalışması başlattı.

Milliyet sıcak bölgede

TSK'nın Kandil'e yönelik başlattığı harekat, Çukurca-Şemdinli ilçeleri karşısında yer alan sınır kesimlerinde yoğunlaşıyor. TSK'nın havadan-karadan kuşatmaya aldığı Bermize-Kanireş bölgesine giren Milliyet, PKK kampları ve noktalarına yönelik yapılan uçak ve topçu saldırılarını görüntüledi. Barzan bölgesine bağlı Mergasor ilçesi Piran kasabasından Bermize köyü ve Kanireş bölgesine açılan dağlık alan önceki gün ve dün yoğun ateş altına alındı. TSK'nın denetiminde bulunan Bermize köyü tepeleri ile sınır karakollarına konuşlandırılan toplarla PKK noktaları dövülüyor. Bölgedeki bazı PKK hedeflerinin ise savaş uçakları tarafından vurulduğunu gözlemledik. Vurulan PKK noktalarından yükselen yoğun duman kütlesini ilk kez görüntüledik. Vurulan noktalardan yükselen dumanlar çevredeki köylerden de izlendi.

Namık Durukan-Barzan Irak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber