Eğitim-Sen: OKS ve ÖSS eğitim sistemini çökertti

Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sınav merkezli eğitim sisteminin, öğrencilere eleştirel düşünme ve yorumlama yetisini kaybettirdiğini, OKS ve ÖSS'nin eğitim sistemini çökerttiğini savundu.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sınav merkezli eğitim sisteminin, öğrencilere eleştirel düşünme ve yorumlama yetisini kaybettirdiğini belirterek OKS ve ÖSS'nin eğitim sistemini çökerttiğini savundu.

Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, sınavlar öncesinde öğrencilerin doktor raporu alarak okula gitmeyip ders çalışmasına değindi. Dinçer, eğitimde ilerleme için, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, doktorların öğrencilere rapor vermemesi yönünde telkinlerde bulunarak, okul başarı puanını sınavda daha önemli hale getirmesinin çözüm olmayacağını kaydetti.

Dinçer, "Çözüm, öğrencileri okulda tutmak amacıyla çeşitli yöntemler bulmak değil, eğitimin içini doldurmak, çöken eğitim sistemini eleştirel yaklaşımın ve özgürlükçü bir anlayışın ışığından yeniden oluşmaktır. Eğitim sistemi sınav merkezli olmaktan çıkarılmadığı sürece eğitim merkezi de okullar değil, dershaneler olmaya devam edecektir" diye konuştu.

RAPOR BİR SOYGUNA DÖNÜŞÜYOR

Dinçer, ilköğretim son sınıfta eğitim gören 1 milyon 200 bin, lise son sınıfta eğitim gören 800 bin öğrencinin yüzde 90'ının rapor aldığını kaydederek rapor alma işleminin bir sektöre dönüştüğünü söyledi. Bunun veliler için yeni bir masraf kaynağı olduğunu söyleyen Dinçer, sınav sisteminin kaldırılarak eğitim sisteminin nitelikli hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber