Alevi örgütü temsicileri CHP'den aday

Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyasete müdahale için bir süredir çalışma yürüten Alevi örgütleri, tercihlerini CHP'den yana kullanma kararı verdi. Hafta sonu Ankara'da toplanan Alevi Meclisi'nin ardından Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri milletvekilliği adaylığı için CHP'ye başvurdu.

CHP'de aday başvuruları için son saatlere girilirken, başvurular sürüyor. Akşam saatlerinde Genel Merkez'e adaylık başvurusu için gelenler arasında Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı Ertuğrul Kazancı ve eski hakem Cem Papila başvuruda bulunanlar arasındaydı. Bir süredir ?siyasete müdahale? kararı doğrultusunda çalışan Alevi örgütleri de desteklerini CHP'den yana koydu. Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticilerinden Araştırmaca Hıdır Temel, Necdet Saraç, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Özer, Çankaya Belediyesi Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın özel iletişim danışmanı Şahin Balkız ve Necati Şahin adaylık için başvurdu.

Necdet Saraç, ANKA'ya yaptığı açıklamada, hafta sonunda Ankara'da Alevi Meclisi'ni topladıklarını söyledi. Saraç, toplantıda Alevi temsilcilerinin siyasette temsil edilmesi yönünde karar aldıklarını ifade etti. Saraç, CHP'den davet alıp almadıkları yönündeki soruya, bir süredir çalışma içinde olduklarını söylemekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber