Hayvanları Koruma Kanunu, uyutmuyor

Hayvanları Koruma Kanununun 6. maddesinde yer alan düzenlemeden dolayı, sahipsiz köpekler, mahalleden alınıp aşılandıktan sonra eski alındıkları yere konuyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Haziran 2018 09:30, Son Güncelleme : 20 Haziran 2018 09:05
Hayvanları Koruma Kanunu, uyutmuyor

Son günlerde medyanın çok fazla olumlu imaj yüklemesi nedeniyle, hayvanlarla ilgili hiçbir tedbir alınamıyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi yerlerde başıboş köpeklerin yaratmış olduğu tedirginliğe çözüm bulunamıyor.

BİMER, CİMER'e yapılan başvurularda başıboş köpeklerden dolayı geceleri rahat bir şekilde mahalle aralarında dolaşılamadığı, gece boyunca havlama seslerinden uyku uyunamadığı belirtilmesine rağmen, Bakanlık ve belediye görevlileri 5199 sayılı Kanunundan dolayı bir işlem yapamıyor.

5199 sayılı Kanunun 6. maddesinin 4. fıkrası hükmü şu şekildedir:

"Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır."

Bu madde hükmünden dolayı, sahipsiz hayvanlar toplandıktan sonra müşahade yerlerine alınmakta, kısırlaştırılmakta, aşılanmakta ve sonra da alındıkları ortama bırakılmaktadır.

Sahipsiz köpeklerin yaratmış olduğu sorunların çözümü için söz konusu maddenin değiştirilmesi ve sahipsiz köpeklerin hayvan bakım evlerinde tutulmasını sağlayacak tedbirler alınması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber