İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

e-ALES belirsizliği devam ediyor

Yükseköğretim Kurulu tarafından bu yıldan itibaren senede üç kez yapılacağı ilan edilen ALES açıklamasından sonra 2018 yılı sınav takviminde yer alan e-ALES, takvimden kaldırıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Haziran 2018 00:05, Son Güncelleme : 20 Haziran 2018 15:15
e-ALES belirsizliği devam ediyor

Bilindiği üzere, ÖSYM resmi sitesinden 05 Mart 2018 tarihinde yapılan açıklamada ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut ÖZER; "ÖSYM olarak 2018 yılından itibaren elektronik sınav kapasitesini ve sınav çeşitliliğini artırmayı hedefledikleri belirtti. Şu ana kadar e-Sınav merkezlerinde sadece yabancı dil sınavlarını yapabildiklerine işaret eden Özer, şu bilgileri paylaştı: "ÖSYM olarak 2018 yılından itibaren İngilizcenin yanında Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dilleri için yılda yapılan 2 sınava ilave olarak ilk defa yılda bir kez de elektronik sınav yapma kararı almıştık. YÖK'ün yeni kararı ile e-Sınav merkezlerimizde 2018 yılında e-ALES sınavları da yapabileceğiz. Böylece yılda iki defa yaptığımız ALES sınavına ilaveten iki defa da e-ALES sınavı yapacağız. Desteklerinden dolayı YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'a şükranlarımı sunuyorum." demişti.

Ayrıca açıklamasında; e-ALES için 01 Temmuz 2018 ve 30 Eylül 2018 tarihleri sınav günleri olarak belirlendi ifadelerinde bulunulmuştu.

Bilindiği üzere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç 11 Haziran 2018 tarihli açıklamasında; "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) bu yıl üç kez yapılacağını, takvime yeni eklenen ALES-2 sınavı 30 Eylül 2018, ALES-3 sınavının ise daha önceden takvimde ilan edildiği gibi 18 Kasım 2018 tarihinde yapılacak. Bu kararı almamızdaki en önemli neden lisansüstü programlara başvuracak olan akademisyen adayı arkadaşlarımızın kasım ayında yapılacak olan ALES'i beklememesi, daha erken bir tarihte sınava girerek ALES puanını edinmesi." ifadelerini kullandı.

Ancak bu açıklamadan sonra her ne olduysa e-ALES için başvuru yapmayı bekleyen adaylar sınav takvimini incelediklerinde söz konusu sınavın takvimden çıkartıldığını gördüler.

Konu ile ilgili ÖSYM tarafından henüz bir açıklama yapılmaz iken, adaylar e-ALES'in artık bir daha yapılıp yapılmayacağı ile ilgili belirsizliğin sona ermesini istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber