İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Danimarka'da kullanılan 12 bin 32 oy, Türkiye'ye yollandı

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için Danimarka'da kullanılan 12 bin 32 oy, muhafaza edildiği Kopenhag Büyükelçiliğinden Türkiye'ye gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2018 17:35, Son Güncelleme : 20 Haziran 2018 17:41
Danimarka'da kullanılan 12 bin 32 oy, Türkiye'ye yollandı

Danimarka'da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için kullandığı 12 bin 32 oy, 9 diplomatik torbada Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Danimarka'da, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğindeki konsolosluk binasına kurulan 3 seçim sandığında, 9 Haziran günü başlayan oy verme işlemi 19 Haziran günü yerel saatle 21.00'da sona erdi.

Vatandaşlar seçime yoğun ilgi gösterirken, 35 bin 196 kayıtlı Türk seçmeninin bulunduğu Danimarka'da 12 bin 32 oy kullanıldı. Seçime katılım oranı yüzde 35 oldu.

Siyasi partiler seçime katılım oranını artırmak için Kopenhag'ın yanı sıra Almanya'da Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosluğuna kurulan sandıklara da servis hizmeti sundu.

11 gün süren oy verme işleminin tamamlanmasının ardından mühürlenen ve 9 diplomatik torbada muhafaza edilen oylar, siyasi parti temsilcilerinin de eşliğinde, diplomatik kurye ile Türk Hava Yollarına ait uçakla Türkiye'ye gönderilmek üzere Kopenhag Büyükelçiliğinden yola çıktı.

Yurt dışından Türkiye'ye gönderilen oy torbaları, Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'ndeki özel güvenlikli salonda muhafaza edilecek ve Türkiye genelindeki oy kullanma işlemi sona erdikten sonra sayılmaya başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber