YÖK Başkanı: ALES mağduriyeti için çalışma yürütüyoruz

YÖK, 2017 öncesi yapılan ALES sınavlarının 5 yıl olan geçerlilik süresinin iptal edilmesi üzerine, mağduriyeti gidermek için çalışma yapıldığını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2018 19:42, Son Güncelleme : 20 Haziran 2018 23:08
YÖK Başkanı: ALES mağduriyeti için çalışma yürütüyoruz

Danıştay 8. Dairesi, Mayıs 2018'te, 2017 öncesinde yapılan ALES sınavlarının 5 yıl boyunca geçerli olacağına dair geçici madde hükmünün yürürlüğünü durdurmuştu. Tıklayınız.

Bu mahkeme kararı sonrasında, YÖK Başkanlığı, 11 Haziran'da tüm üniversite Rektörlüklerine yazı gönderi ve gönderilen resmi yazıda, "Söz konusu mahkeme kararı gereği, 27.09.2017 tarihinden önce yapılan ALES sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle geçerli kabul edilecektir" denilmişti.

Ancak bu gelişmeler, binlerce adayı mağdur etti. Zira, ALES puanlarının geçerli olduğunu düşünen adaylar yeni yapılan ALES sınavlarına girmemişti. Bu adaylarn geçerli ALES puanları artık kalmadığı için lisansüstü eğitim başvuruları da iptal edilmeye başlanmıştı. Bu konu memurlar.net tarafından, 17 Haziran'da haberleştirilmişti. Tıklayınız.

Yaşanan soruna ilişkin olarak, YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sorunun çözümüne yönelik çalışma yürüttüklerini, yakında kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

YÖK Başkanı Saraç'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber