Rüşvet aldığı için işten kovulan TEDAŞ memuru fabrikatör çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet aldığı gerekçesiyle İstanbul TEDAŞ'taki görevine son verilen Ercan D., Ankara'da düzenlenen bir dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alındı. Ercan D.'nin Dudullu'da bir bakır fabrikasına ortak olduğu belirlendi.

Başkent Ankara'da, kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak özellikle gecekondularda yaşayan vatandaşları dolandıran bir şebekeye yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, 22 vatandaştan kaçak elektrik kullandıklarını iddia ederek para koparttıkları ortaya çıktı. Yakalanan zanlılardan Ercan D.'nin, bir süre önce rüşvet aldığı iddiasıyla İstanbul TEDAŞ'taki görevine son verildiği belirlendi. Ayrıca Ercan D.'nin İstanbul Dudullu'daki bir bakır fabrikasının ortaklarından olduğu da tespit edildi.

Ankara polisi, başkentte çok sayıda vatandaşın kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmasıyla ilgili başvurular üzerine özel bir çalışma başlattı. Ekipler, eşkallere uygun kişilerin kullandığı bir arabayı tespit etti. Aracı Ulus'taki Rüzgârlı Sokak'ta bir otelin önünde bulan ekipler, aldıkları mahkeme kararıyla otele baskın düzenledi. Otelde kalan Mehmet K., Ercan D., Esat G. ve İsmail D. adlı kişiler gözaltına alındı. Bu kişilerin kullandıkları arabada ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda TEDAŞ'a ait sahte personel kartı, 'BEDAŞ Elektrik Kaçak Takip Müdürlüğü' ibareli kaşe, 'Başkent EDAŞ Genel Müdürlüğü Kaçak Elektrik Kontrol Müdürlüğü' ibareli faturalar, sahte endeks okuma ihbar fişleri, iki adet el telsizi, iki adet elektrik ölçüm el cihazı, iki adet namlu uçları açılmış kurusıkı tabanca ele geçirildi. Yakalanan kişilerin, özellikle gecekondu semtlerine giderek, kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıttıkları, elektrik sayaçlarını bozarak vatandaşları kaçak elektrik kullanmakla itham ettikleri belirlendi. Zanlıların bu şekilde 500 YTL ile 1.000 YTL arasında para topladıkları tespit edildi. Gözaltına alınan 4 kişi, bu şekilde dolandırdıkları 21 kişi tarafından teşhis edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber