Vekaleten saymanlığa atanmak için KDK'ya başvurdu

Taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak görev yapan personel ayniyat saymanı olarak görevlendirilmemesi takdir yetkisi kapsamındadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Haziran 2018 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Vekaleten saymanlığa atanmak için KDK'ya başvurdu

Orman İşletme Müdürlüğünde meslek yüksekokulu mezunu Teknisyen kadrosunda taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak görev yapan personel, taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak ayniyat saymanı ile aynı iş ve işlevi yapıp aynı görev ve sorumluluğu yerine getirdiğini, ancak ayniyat saymanının sahip olduğu özlük haklarından faydalanamadığını belirterek, yapmış olduğu görev ve sorumluluğu itibariyle 657 sayılı Kanunun 86. maddesine göre vekaleten ayniyat saymanı olarak görevlendirilme talebinde bulunmuştur. Talebi idare tarafından reddedilen personel Bakanlık bünyesinde benzer şekilde vekaleten görevlendirme yapıldığını belirterek vekaleten görevlendirmesinin yapılması ve mahrum kaldığı ödemelerin tarafına ödenmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruda bulunmuştur.

KDK, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Taşınır Mal Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi sonucunda ayniyat saymanlarının görevlerinin taşınır kayıt ve kontrol yetkililerine verildiğini, söz konusu görev için herhangi bir kadro ihdasının yapılmadığını, söz konusu hizmetin görevlendirme yoluyla yürütüldüğünü belirterek, başvuranın ayniyat saymanı kadrosuna vekaleten görevlendirilmemesi yönünde kullanılan takdir yetkisinin kamu yararı ve hizmet gereklerine aykırı olarak kullanılmadığı kanaatine varmıştır.

KDK Kararı için bkz. https://www.ombudsman.gov.tr/wp-content/uploads/2018/03/karar-2017-15822.pdf

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber