İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Seçimlere son 3 gün: Vatandaşlara 6 adımda oy kullanma rehberi

Vatandaşlar 24 Haziran seçimlerinde oylarını 6 adımda kullanacak. Bu kapsamda seçmen, T.C. kimlik numarasını taşıyan, resimli ve resmi bir kimlik belgesiyle oy kullanabilecek,elektronik cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Pusulalara, "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında imza, işaret yapılmayacak, zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 22 Haziran 2018 07:40, Son Güncelleme : 22 Haziran 2018 07:59
Seçimlere son 3 gün: Vatandaşlara 6 adımda oy kullanma rehberi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlık binasında oluşturulan temsili sandık kurulu ve oy verme kabininde, oy verme süreci uygulamalı gösterildi.

Buna göre, vatandaşlar sadece kayıtlı olduğu sandıklarda oy kullanabilecek. Adrese gönderilen seçmen bilgi kağıdında yazan yer ve sandıkta oy verilecek.

Seçmenin oy kullanma işlemini gerçekleştireceği 6 adım şöyle:

1- Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nin internet sitesinden, e-devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.

2- Seçmenlerin oy verme günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber