Patates kuruna ithalat resti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, rekor kıran soğan ve patates fiyatları için harekete geçtiklerini belirtti. Zeybekci "Soğan ve patates fiyatlarında aşırı oynaklık görüyoruz, spekülasyona izin vermeyiz" dedi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 22 Haziran 2018 08:25, Son Güncelleme : 22 Haziran 2018 09:45
Patates kuruna ithalat resti

Özel bir televizyon kanalında gündemi değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, soğan ve patates fiyatlarına da değindi. Bakan Zeybekci, soğan patates fiyatındaki aşırı dalgalanmayla ilgili harekete geçtiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Konuyla ilgili müdahalemiz başladı. Tarım Bakanlığı olarak bakıyoruz. Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patatesin Türkiye'ye gireceği miktar ve ülke belli. Soğan ve patates fiyatında spekülasyona izin vermeyiz." İthalatın geniş kapsamlı olmayacağını ifade eden Zeybekci "Genel bir müsaade şeklinde olmayacak, bir paket halinde kısıtlı miktarda izin vereceğiz" diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım'da konuyla ilgili görüşlerini dile getirerek, bunun spekülasyondan öte bir şey olmadığını ve birkaç gün sonra bu meselenin de hallolacağını ekledi. Öte yandan sosyal medya üzerinden patates ve soğan kısa sürede gündem oldu. Yapılan yorumlar ise oldukça dikkat çekici ve espriliydi.

Darbukator Baryam: Türkiye'de 100 kilogram patates 600 lira Litvanya'da 100 kg patates 20 lira. Litvanya'ya gidiş-dönüş uçak bileti 280 lira. Litvanya'ya gidip patates alıp gelmek 300 lira daha karlı.

Mustafa Sarıtaş: Yakın tarihte bir akrabamın düğünü var. Hiçbir masraftan kaçınmayacağım. Almanya'dan Türkiye'ye uçup damada soğan geline patates takmayı düşünüyorum.

Dolu Metrobüs: 15 sene önce soğan ve patatesi çuval ile alıyorduk şimdi tane ile alıyoruz.

Adem Simit: Soğan kuru 5.00 TL. Patates kuru 4.49 TL. Ben Merkez Bankası olsam şakkadak 10 ton soğan ve patates piyasaya sürerim. Şaşırır lobi neden sürüyor demek ki yeterli soğan ve patates rezervi varmış derler. Arkadan bi 10 daha sürerim sonra bi 10 daha. Biterler ondan sonra.

Nefi Abdullah: Tarladan 1 liraya çıkmayan domates patates soğan nasıl 5 lira oluyor? Mali suçları araştırma ekipleri ne iş yapar?

RAF FİYATI 3'E KATLANDI

Ödemiş Ziraat Odası İkinci Başkanı Mehmet Dinlemez, fiyat dengesizliği nedeniyle üreticinin son yıllarda patates ekmekten vazgeçtiğini söyledi. Fiyatların yakın dönemde diğer üretim bölgelerinin devreye girmesiyle gerileyeceğini ancak tarla fiyatı ile raf fiyatı arasındaki farkın yüksek olmasının üreticiyi kızdırdığını belirten Dinlemez "Tarla fiyatı ile raf fiyatı arasındaki fark üçe katlandı. Çok acı bir gerçek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber