Bakan Gül: Bürokrasi, hantallık ve israf kamuda azalacak

Adalet Bakanı Gül, "Sistemi daha hızlı bir hale getirerek vatandaşımızın etkin, çabuk hizmet göreceği bir sistem yaptık. Böylece bürokrasi, hantallık ve israf kamuda azalacak." dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2018 11:18, Son Güncelleme : 22 Haziran 2018 14:30
Bakan Gül: Bürokrasi, hantallık ve israf kamuda azalacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Sistemi daha hızlı bir hale getirerek vatandaşımızın etkin, çabuk hizmet göreceği bir sistem yaptık. Böylece bürokrasi, hantallık ve israf kamuda azalacak." dedi.

Bakanlık sayısının düşürülmesine ilişkin Gül, "26 bakanlığı 16 bakanlığa indirdik. Buradan çok ciddi anlamda tasarruf sağlayacağız, yani tasarrufa biz devletten başlayacağız, bürokrasiden başlayacağız." ifadesini kullandı.

Gül, "Cumhurbaşkanının ilk turda, pazar günü seçileceğini ve milletimizin Meclis'te de çoğunuluğu AK Parti'ye vereceğine inanıyorum." dedi.

FETÖ üyelerinin iadesine ilişkin de Bakan Gül, "Bu ülkeler, hep hukuktan, insan haklarından bahsederken bir mahkemenin kararını yerine getirmemesi hukuk katliamıdır, insan hakları ihlalidir çünkü burada 250 şehidimizin kanı vardır." diye konuştu.

"Bugün 'FETÖ'nün siyasi ayağı nerede' diyenler, bunların dershaneleri kapatılırken, bunların gazeteleri kapatılırken, televizyonları kapatılırken, bankaları ya da kurumları kapatılırken kim, hangi siyasiler oraya gittiyse destek için siyasi ayağına baksınlar." diyen Gül, şunları söyledi:

"Burada mücadele eden bu FETÖ ile bir tek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iken kendi içimizde bile dershane meselesinde o zaman olayı tam anlayamadan, o sürede Cumhurbaşkanımız tek başına mücadele etti ve hala ediyor. Bu konuda mücadele 40 yıllık bir örgütle 'iki yılda yaptık, ettik, hepsi deşifre oldu, bitirdik...' Bu şekilde anlayış FETÖ ile mücadeleyi zaafiyete uğratır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber