Geçici işçilere kadro çalışmaları sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kuruluşlarında halen geçici işçi statüsünde çalışan 218 bin kişinin kadroya geçirilmesi çalışmaları sürüyor.

Maliye Bakanlığı da, yeni sözleşmeliler için unvanlar itibarıyla ücret tavanları belirliyor.

Maliye Bakanlığı kamuda geçici işçi pozisyonlarında çalışanların hangilerinin sürekli işçi, hangilerinin sözleşmeli personel statüsüne alınacakları konusunda kamu kuruluşlarına yönelik bir dizi bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu toplantılarda, büro işinde çalışan geçici işçilerin sözleşmeli, diğerlerinin ise sürekli işçi kadrolarına geçirileceği bildirildi.

Bu süreçte Devlet Personel Başkanlığı da, kamu kuruluşlarından geçici işçilerle ilgili tekliflerini 1 Haziran'a kadar Başkanlığa iletmelerini istedi.

Bu arada Maliye Bakanlığı da, geçici işçi olarak çalışırken sözleşmeli statüsüne alınacaklarla ilgili yeni ücret skalası için harekete geçti.

Yeni ücret tavanlarının emsal memur maaşlarından fazla olmamasına da dikkat ediliyor.

Geçici işçilerden yeni sözleşme ücretini beğenmeyenler de, eskisi gibi geçici işçi statüsünde çalışmaya devam edecek.

Kanun gereği kamu kuruluşları, normalde işçilerce yürütülen işleri yapan geçici işçileri ise doğrudan sürekli işçi kadrosuna geçirecek.

Sürekli işçi olanlar, eski ücretlerini almaya devam edecek.

İlgili Kanunda belediyeler dışındaki kamu kuruluşlarının, sözleşmeli veya sürekli işçi statüsüne alınacak geçici işçilerle ilgili kadro ve pozisyon tekliflerini, 20 Temmuz'a kadar Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığına iletmeleri öngörülmüştü.

Belediyelere ise bu işlem için 20 Ağustos'a kadar süre verilmişti.

Ancak Devlet Personel Başkanlığı, belediyeler dışındaki kamu kuruluşlarının bu işlemi 1 Haziran'a kadar yapmalarını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber