İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Turizmin ilk 5 ayında bütün dönemlerin rekorunu kırdık'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak sosyal medya canlı yayınında Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı. Bakan Kurtulmuş, "2017 turizm açısından muhteşem bir geri dönüş oldu. 2017'de rakamlar toparlandı, 32 milyon turist Türkiye'yi ziyaret etti. 26 buçuk milyar dolar da turizm geliri elde ettik. Bu yılın başında 38 milyona çıkarız diye düşünürken belki 40 milyona çıkaracağız. İlk 5 ayda bütün dönemlerin rekorunu kırdık. 11.8 milyon yabancı turist Türkiye'yi ziyaret etti." dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2018 09:45, Son Güncelleme : 23 Haziran 2018 09:50
'Turizmin ilk 5 ayında bütün dönemlerin rekorunu kırdık'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak Gazetesi'nin Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından yapılan canlı yayında İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı.

Bakan Kurtulmuş'un konuşmalarından öne çıkanlar:

Bu seçim ilk zamanlarda 16 Nisan referandumunun başlangıcını andırıyordu. Bu sefer yönetim modeli değişikliğine gidileceği için vatandaşların kampanyanın başında adaptasyon süreci geçirdiğini söyleyebilirim.

Saadet Partisi'nin CHP ile ittifak yapmasını anlamak mümkün değil. İttifakı CHP ittifakı olarak görmek lazım ve oraya verilen her oyun CHP'ye ilave milletvekili çıkaracağını görmek lazım. İllerde Saadet Partisi'ne verilen her oy CHP'ye yarıyor.

Kaldı ki şunu da açık ifade etmek istiyorum; Bizim Milli Görüş siyasi geleneğinin ya da ondan öncesinin millete dayanan bir siyasi çizgisi vardır. Diğer tarafta da Jön Türkler'den, Cumhuriyet Terakki Fırkası'ndan gelen karşı tarafta CHP'nin temsil ettiği siyasi görüş vardır. Hayatımız boyunca karşı olduğumuz, 28 Şubat'ta da mağduru olduğumuz bir siyasi hareketin desteklenmesi makul gelmiyor.

TSK'nın epeydir devam eden yeniden yapılanma süreci var. Uzmanlık sahibi ve her alanda TSK'nın ihtiyacı olan insanların yetiştirilmesi. TSK ana gövdesini buna oturtup, yeniden yapılma süreci içerisine giriyor. Önümüzdeki 5 yılda uzman orduya geçeceğiz.

"11.8 milyon yabancı turist Türkiye'yi ziyaret etti"

2017 turizm açısından muhteşem bir geri dönüş oldu. 2017'de rakamlar toparlandı, 32 milyon turist Türkiye'yi ziyaret etti. 26 buçuk milyar dolar da turizm geliri elde ettik. Bu yılın başında 38 milyona çıkarız diye düşünürken belki 40 milyona çıkaracağız. İlk 5 ayda bütün dönemlerin rekorunu kırdık. 11.8 milyon yabancı turist Türkiye'yi ziyaret etti.

Turizm yüzde 100 yerli bir sektör. Bu özelliği ile de tek başına Türkiye'nin cari açığını kapatabilecek bir potansiyele sahip.

Bu sene Çin'de Türkiye yılı. Tüm yıl Türkiye ile ilgili etkinlikler yapılacak.

AKM projesi bittiğinde İstanbul'a değer katacak. AKM, kültür sitesi gibi olacak.

Çok önemli bir kültür projesi Cumhurbaşkanımızın söylediği Millet Kıraathanesi. Ana muhalefet anlamadı ya da tersten anladı. Bunun adına kitap kafe deseydik. Hiçbir şey demeyeceklerdi.

Biz göreve geldiğimizde tüm illerdeki kütüphanelere gece 11'e kadar açık olun diye emir gönderdik. Pilot olarak seçtiğimiz yerlerde 24 saat açık. Çok güzel bir ilgi var.

Ben iki gün önce Esenyurt Belediyesi'nin açtığı kütüphaneye gittim. Biz zaten orada çay çorba simit poğaça veriyoruz. Maksadımız da şu; öğrencilerimiz saatlerce orada çalışıyor. Dışarı çıkıp dikkatleri dağılmasın diye bunları yapıyoruz.

Türkiye olarak kitap basımında oldukça iyi yerlerdeyiz ama okuma sıralamasında aşağılardayız. Şimdi istiyoruz ki buralarda oluşturacağımız kültür muhitleriyle okumaya alışkanlığını kazandıralım.

CHP'nin genlerinde var. İyi bir şey istediğiniz zaman 'istemeyük' diye ortaya çıkar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber