Sınıfta koluna kene yapıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 20:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SİVAS'ta Kurtlapa köyünde 10 yaşındaki Burak Doğan sınıfta ders yaptığı sırada koluna yapışan keneyi farkedince hastaneye götürüldü. Sol kolundaki kene kontrollü bir şeklide çıkarılan Burak Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı gözlem altına alındı.

Merkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan Kurtlapa İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Burak Doğan, sabah saatlerinde okula geldi. Burak Doğan sınıfta sırasında otururken sol kolunda bir acı hissetti. Baktığında koluna yapışan keneyi farkeden çocuk, bir süre keneyi kolundan düşürmek için uğraştı. Ancak tüm çabaları sonuçsuz kalan Burak Dağan keneyi öğretmenine gösterdi. Okula çağırılan ailesi ile birlikte ilk önce köy sağlık ocağına götürülen öğrenci, buradan Sultan 1'inci İzzetin Keykavus Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Ancak burada da koluna yapışan kene çıkarılamayan Burak Doğan uzun bir süre kolundaki kene ile birlikte bekledi.

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇIKARILDI

Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Burak Doğan'ın kolundaki kene uzmanlar tarafından kontrollü bir şekilde çıkarıldı. Dedesi tarafından hastaneye getirilen Burak Doğan, ?Sınıfta ders yapıyorduk. Bir anda kolumda bir acı hissettim. Baktığımda keneyi gördüm. Elimle düşsün diye uğraştım Ama düşüremedim. Daha da çok yapıştı. Sonra hemen hastaneye geldik. Şu anda da koluda acı hissediyorum? dedi.

Burak Doğan, kene ısırması ile bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı taşıyıp taşımadığının anlaşılması için gerekli tetkikiler yapılmak üzere gözlem altına alınırken, çocuğun kolundaki keneyi gören vatandaşların meraklı gözlerle incelemesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber