İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan: Cumhurbaşkanını halk seçerse, adayımız Gül...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan, ATV Ana Haber Bülteni'ne katılarak, Ali Kırca'nın sorularını cevapladı.

HALK SEÇERSE DE ADAYIM GÜL"

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi halinde adayının Abdullah Gül olduğunu açıkladı. Abdullah Gül'ün bu sürece girdiğini ve adaylığını açıkladığını vurgulayan Erdoğan, "Sayın Gül bundan sonraki süreçte nasıl karar verir, onu bilemem ama karar vermesi halinde benim Tayyip Erdoğan olarak desteğim tabii ki sayın Gül'den yana olacaktır. Bunu kendisine inandığım için söylüyorum. Sermaye tüketmenin anlamı yok. Elimizde böyle bir değer var. Büyüme sürecinde bizim cumhurbaşkanlığı

makamının önemli işlevi var. Bu dinamik yapısıyla Gül'ün orada önemli işlev yürüteceğine inanıyorum. Bunu milletçe yapacağız. Bu konuda sayın Gül'ün adaylığı konusunda herhangi bir tereddüdüm söz konusu değil. Ben burada tavır takınanları anlamakta güçlük çekiyorum. 'Efendim biz sandıktan çıkana uymayız'. Neye uyarsın sen? Demokrasiyse, demokrasi sandıktır. Sandıktan çıkana uyma kültürüdür. Başka demokrasi tanımı getiriyorlarsa, ben ona demokrasi demem. Birleşiyorlar buyursunlar yine birleşsinler.

Abdullah Bey'in karşısında yine aday çıkarabilirler. Ona da saygı duyarız. Ama Abdullah Bey seçilirse onlar da saygı duymalıdır. Kabul etmesi halinde benim adayım Abdulah Gül. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber