Kayseri'de eski öğretmen mahrem imam ve eşine hapis

Kayseri'de "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan eski öğretmenler H.G.A. 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlığı kabul edilen eşi M.A. ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2018 15:15, Son Güncelleme : 28 Haziran 2018 15:38
Kayseri'de eski öğretmen mahrem imam ve eşine hapis

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan eski öğretmenler H.G.A'ya 6 yıl 3 ay, eşi M.A'ya ise 5 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar eski öğretmenler H.G.A. ve eşi M.A. ile avukatları hazır bulundu.

Kapatılan Aktif Eğitim-Sen'e üye olduğu, gizli haberleşme programı ByLock'u ve "Süleyman" kod ismini kullandığı iddiasıyla yargılanan M.A. savunmasında, etkin pişmanlıkta bulunduğunu, bildiklerini anlattığını belirterek beraatını istedi.

Sanık H.G.A. ise örgüt içerisinde "mahrem imam" olduğu iddiasını kabul etmeyerek, örgüt üyeliği suçlamasını reddetti.

Mahkeme heyeti, H.G.A'ya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlığı kabul edilen eşi M.A'ya ise 5 yıl hapis cezası verdi.

Öte yandan, aynı suç kapsamında 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı yargılanan tutuksuz sanıklar eski polis Y.G. ile T.Ş. de üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme Y.G'yi "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay, T.Ş'yi ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber