ÖSS ve OKS sınavları, sınıfları yine boşalttı

Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler yaklaşan ÖSS ve OKS sınavlarına daha iyi çalışabilmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da sahte doktor raporu alarak okul sıralarını boşalttı. Yıllardır, sınavlara daha iyi hazırlanabilmek için eğitim yılının son ayında doktor doktor dolaşarak rapor arayan son sınıf öğrencilerine artık "rapor şebekeleri" de hizmet veriyor. Adeta bir sektör haline gelen, uzun süreli sahte rapor teminine eğitimci sendikaları da eğitimin sınav merkezli hale gelmesi nedeniyle tepkili.

ANKARA(ANKA)- İlköğretim son sınıfta eğitim gören 1 milyon 200 bin, lise son sınıfta eğitim gören 800 bin öğrencinin büyük bölümü OKS ve ÖSS'ye hazırlanmak için sahte doktor raporu alarak okul sıralarını boşalttı. Yıllardır, sınavlara daha iyi hazırlanabilmek için eğitim yılının son ayında doktor doktor dolaşıp rapor arayan son sınıf öğrencilerine ve ailelerine artık "rapor şebekeleri" de hizmet veriyor. Adeta bir sektör haline gelen, uzun süreli sahte rapor teminine eğitimci sendikaları da tepki gösteriyor.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sınav merkezli eğitim sisteminin öğrencileri okuldan uzaklaştırdığını ve dershanelere yönlendirdiğini belirterek, ?Sınav merkezli eğitim sistemi aynı zamanda çocuklarımızda yaratıcı ve eleştirel düşünme ile geneli kavrama ve yorumlama becerisini de kaybettirmiştir? dedi.

ÖĞRENCİLER ETİK GELİŞİM SÜRECİNDE SAHTEKARLIK ÖĞRENİYOR

Sendika Başkanı Avcı, doktor raporları yüzünden çocukların, son yıllarda önemi daha da vurgulanan "etik gelişim sürecinde" zarar gördüklerini dile getirdi.

?Ortada yıllardır devam eden bir ayıp var. Herkes birbirini kandırıyor. Sahte doktor raporu alan aileler aslında çocuklarına sahtekarlık yapmayı öğretiyor? diyen Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nı da eleştirerek, ?Yıllardır bu sorunu görmezden gelerek bu büyük sahtekarlığa adeta devam demektedir? dedi. Acvı, öğrencileri okulda tutabilmek için sınav sistemiyle okuldaki müfredatın örtüşmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber