İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

20 gün sonra KPSS sınavı var. MEB hala öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarını açıklayamadı

Milli Eğitim Bakanlığı seçimlerin de bitmiş olmasına rağmen sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarını hala açıklayamadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Temmuz 2018 16:04, Son Güncelleme : 02 Temmuz 2018 16:15
20 gün sonra KPSS sınavı var. MEB hala öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarını açıklayamadı

60 bin öğretmen adayının, sözlü sınavları 8 Mayıs'ta sona ermişti.

Seçimler öncesinde, sözlü sınavda yapılan kayırmacılık işlemlerinin tepki oluşturacağı gerekçesiyle sonuçlar, seçim öncesinde açıklanamamıştı.

Ancak seçimler de bitmiş olmasına rağmen sonuçlar yine açıklanamamaktadır.

Bakanlık görevini yürüttüğünü düşündüğümüz İsmet Yılmaz ise sadece "güvenlik soruşturmaları yapılıyor" demektedir. Oysaki bu süreç geçen yıl da yaşanmış ve MEB süreci çok kısa bir sürede sonuçlandırmıştı.

Zaten yapılan ön güvenlik soruşturmasıdır. Resmi güvenlik soruşturması atanan adaylara yapılacaktır.

Dolaysıyla Bakan Yılmaz'ın güvenlik soruşturmalarını bekliyoruz açıklaması inandırıcı değildir.

Sınavın yapılmasının üzerinden 2 aya yaklaşan bir zaman dilimi geçmiştir ve bu sınava giren adaylar 22 Temmuz'da KPSS'ye girecektir.

MEB'in artık insafa gelmesi gerekmektedir. Yazıktır bu adaylara...

60 bin kişi kimin uğruna ve ne için beklemektedir?

Sayın İsmet Yılmaz, lütfen "kardeşinize" gösterdiğinizi ihtimamı öğretmen adaylarına da gösterin. Elinizden geleni yapın.

İŞTE BİR ÖĞRETMEN ADAYININ SERZENİŞİ

Merhabalar. Ben mülakat sonuçlarını bekleyen bir öğretmenim. Sınava 21 mayıs 2017, mülakata 14 nisan 2018de girmiştim. Yani üstünden çok gün geçti. Ama ne bir açıklama ne bir tarih ne de bir duyuru yapmaya tenezzül etmiyor milli eğitim bakanlığı. Biz insan değil miyiz ne için bekletildiğimizi bilmiyoruz geleceğimiz adına plan yapamıyoruz. Branşımda Kontenjan dahilindeyim ama ne olacağımı bilemiyorum. Komisyon beni beğenmediyse atanamicaksam gideyim fabrikaya asgari ücretle çalışayım. Ama belki de atanacagim fabrikayi yari yolda bırakmayım. Bilmiyorum ki ne yapayım. Bimer cimer meb-147 hatti hicbir kurum açıklama yapmıyor. Lutfen haber yaparmisiniz bu rezil durumumuzu?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber