MHP'lilere bürokraside kritik görev

MHP'li bir ismin kabinede yer alıp almayacağı merak konusu olurken, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin sonrasında kuracağı kabineye çevrildi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 05 Temmuz 2018 09:05, Son Güncelleme : 05 Temmuz 2018 10:06
MHP'lilere bürokraside kritik görev

Genel Başkan Devlet Bahçeli yeni dönemde kabinede partili bir bakanın olması konusuna mesafeli davranırken MHP kulislerinde, bürokraside bakan yardımcılığı ve genel müdürlükler gibi yerlerde Ülkücü kadrolara yer verilebileceği konuşuluyor.

ZİRVE YAPACAKLAR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin yetki ve sorumluluklarının ne olacağım belirleyen kararnamelerin hafta sonuna kadar çıkacağı ifade ediliyor. Ayrıca, Cumhurbaş-kanlığına bağlı ofisler gibi bazı hususların da kararnameyle belirlenmesi bekleniyor. Bunun içinde MHP ile AK Parti temsilcilerinin cumaya kadar bir araya gelerek bununla ilgili bir değerlendirme toplantısı yapacağı öğrenildi.

MHP kulisleri hareketli. Partide bakan yardımcılığı ve genel müdürlük gibi makamlarda Ülkücü kadrolara yer verilebileceği konuşuluyor. Ancak Cumhur-başkanı Erdoğan'ın bürokrasiden MHP'ye yakın bir ismi ataması durumunda önce MHP lideri Bahçelinin fikrini alması gerektiği ifade ediliyor.

MHP kaynakları, Erdoğan'ın kabineyi istediği gibi kurabileceğini ve partilerinin de asla bir beklenti içinde olmadığım ifade etti. Kaynaklar ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi takdiri doğrultusunda her kesimden insana yürütmede görev verebileceği ve MHP'nin de hem Cumhur Ittifakı'nın gereği hem de kuvvetler ayrılığı prensibi uyarınca bu duruma saygı duyacağı belirtiliyor.

Ebru Karatosun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber