Proje okulu öğretmenleri 4 yıl daha çalışacak

Proje okulu öğretmenleri 4 yıl daha çalışacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Temmuz 2018 14:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Proje okulu öğretmenleri 4 yıl daha çalışacak

TEOG'un kaldırılması ile oluşturulan yeni sistem ile beraber sınavla öğrenci alan okullar proje okulu olarak belirlenmişti. Bu da on binlerce öğretmenin görev süresinin sona ermesi anlamına geliyordu.

MEB tarafından bugünkü resmi gazetede yayımlanan

"Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" hükmüne göre mevcut öğretmenler için görev süresi bugün başlıyor. Yönetmelik için TIKLAYINIZ

Madde şöyle:

"Mevcut öğretmenlerin görev süresi

GEÇİCİ MADDE 3 - (1) Proje okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görev süreleri, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle başlar." Yayımlanan Değişiklik yönetmeliğine göre;

- proje okulu belirlenmesi,

-öğretmen atama

- yönetici görevlendirme hükümlerinde değişiklikler söz konusudur. En önemli madde de yukarıda belirttiğimiz mevcut öğretmenlerin görev süresinin yayımı (06/07/2018) tarihinde başlamasıdır.

MEB'in bu yaklaşımı olumlu görülebilir ama bundan daha öte bir yaklaşım izlenmeli ve proje okulu sayısı azaltılmalı, bu kurumlara atamalarda liyakat esaslı düzenleme yapılmalıdır.

Maksut BALMUK

NOT: GÖREV SÜRESİNİN BAŞLANGICI OLARAK 1.09.2016 ŞEKLİNDE OLMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE HUKUKİ DEĞERLENDİRMELER OLDUĞUNU VE BAKANLIĞIN BU DURUMU AÇIKLAMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTMEK İSTERİZ. SONUÇ İTİBARİYLE YAPILAN DEĞİLİKLİK GEREĞİ MEVCUT ÖĞRETMENLERİN GÖREV SÜRESİ DEĞİŞİKLİK TARİHİNDE DOLMUŞ DEĞİL.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber