Ve Yargıtay son sözünü söyledi: Tazminat yok

Aldatan eşin sevgilisinin, aldatılan eşe manevi tazminat ödemesi, içtihat kararı verilerek kaldırıldı. Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) sonra Yargıtay Büyük Genel Kurulu da (İçtihatı Birleştirme Kurulu) dün "Sevgiliden (üçüncü kişi) manevi tazminat istenemez" kararı verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Temmuz 2018 06:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ve Yargıtay son sözünü söyledi: Tazminat yok

Yargının "öteki kadın" ya da "sevgili tazminatı" diye yıllardır tartıştığı bu konu, içtihat kararı ile noktalandı. Yeni içtihat dün 84'e karşı 87 oyla kılpayı oluşturuldu. Kurul'un içtihat kararı yasa gibi hüküm taşıyor; daireler ve mahkemeleri bağlıyor. Bu karar ışığında artık aldatılan eşe üçüncü kişi konumundaki "sevgili" tazminat ödemeyecek. Bu konuda, açılan manevi tazminat davalarında ret kararı verilecek.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre: Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan dün yaptıkları toplantıda, "Evlilik birliği devam ederken, eşlerden biri ile evli olduğunu bilerek birlikte olan üçüncü kişiye (sevgili) karşı diğer eş manevi tazminat isteyemez" kararı verildiğini açıkladı. Gençcan Hürriyet'e, "Sadakat yükümlülüğü eşler arasındadır. Türk Medeni Kanunu'nun Aile Hukuku kitabında bu konuda üçüncü kişinin müteselsil sorumluluğunu öngören bir düzenlemeyi Kanun Koyucu bilerek ve isteyerek yapmamıştır" dedi.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber