Millet tevazu istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatına "tevazu" uyarısı yaptı. 24 Haziran seçimlerinden sonra kendisine gelen raporlarda eleştiriler olduğunu ve vatandaşın tevazu aradığını ifade eden Erdoğan, "Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net puan kaybına da neden olmuştur" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Temmuz 2018 08:45, Son Güncelleme : 07 Temmuz 2018 09:03
Millet tevazu istiyor

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verdi: Bu seçimler aynı zamanda yeni yönetim sistemimize geçişimizin de miladıdır. Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesini sağlayarak bizi bugünlere kadar getiren süreci başlattık. Artık yürütme görevini Meclis tarafından yetkilendirilen Bakanlar Kurulu değil, doğrudan cumhurbaşkanı ifa edecek. Anayasa değişikliğine uyum çerçevesinde kanunlarımızda yer alan 'Başbakan'a ve 'Bakanlar Kuruluna yapılan tüm atıflar 'Cumhurbaşkanı' olarak değiştirildi. Pazartesi günü yemin törenimizin hemen ardından yayımlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz.

GÜNCELLEYEREK GÜÇLENECEĞİZ

Elbette bu sistemin oturması belli bir zaman alacak. Benzer işleri yapan kurumları birleştirerek, işlevsiz kalmış kurumları tasfiye ederek, devletin işleyişini hızlandırıyor ve etkin hale getiriyoruz. Bu yeniden yapılandırma çalışması en aşağıya kadar devam edecek. Uygulamadaki eksiklikleri, aksaklıkları, boşlukları tespit ettikçe sistemi geliştirecek, güncelleyecek, güçlendireceğiz.

CUMHUR İTTİFAKI SÜRECEK

Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle Cumhur İttifakı'nı Meclis'te devam ettireceğiz. MHP'nin de aynı anlayışa sahip olduğunu görmekten ayrıca memnuniyet duyuyorum. İttifaklarını pazara kadar bile sürdüremeyenlerin aksine biz, ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlere vesile olmaya devam etme inancıyla bu birlikteliğe sahip çıkacağız.

Bakanlar artık eskisi gibi olmayacak. Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Bu arkadaşlarımız, bundan önce olduğu gibi de köşeye sıkıştırılmak suretiyle, şuraya şu olsun, buraya bu olsun mantığıyla hareket etmeyecek. En azından bakan, olaylara bakarken daha objektif bakma imkanını yakalayacak. Bu, ona bir rahatlık getirecek. Bütün bunlarda aranan ehliyet, liyakat olacak. Ehliyeti ve liyakatı öne çıkarmak suretiyle yeni döneme girmiş olacağız. Bu hükümetin başında cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle AK Parti Genel Başkanı olacak.

BİR YILLIK PROGRAM

Yeni yönetim sistemindeki dinamizm geçmişe göre çok daha farklı olacak. Nasıl ki 2002 sonu 2003 başı o başladığımız süreç çok büyük önem arz ediyorsa şimdi de ilk safhada 100 gün, ardından ikinci bir 100 gün, ardından 6 ay ve böylece bir yıllık bir süreci farklı bir şekilde inşallah programlayıp ele alacağız. AK Partimizi önce marta çok iyi hazırlamamız lazım, ondan sonra da inşallah malum 5 yıllık hedef var, 5 yıllık hedefe doğru taşımamız, götürmemiz lazım.

Gönül belediyeciliği

AK Parti'nin 18 Ağustos'taki kongresini işaret eden ve vaktin çok fazla olmadığının altını çizen Erdoğan, "Kongremizle birlikte yeni bir oluşum olacak. Şüphesiz ki MKYK'mizden tutun da MYK'mize varıncaya kadar bir değişim, dönüşüm orada da azda olsa yapacağız ama ondan sonra çok yoğun bir maraton başlıyor. Yerel seçimlerin startını vereceğiz ve bu startı verirken de kaşına gözüne değil, hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız. Böyle atacağız ki yerel yönetim aynen bu seçimlere benzemez. Yerel yönetimlerden 2019'da çok daha başarılı çıkalım" ifadelerini kullandı. Teşkilatın buna hazır olduğuna inandığını belirten Erdoğan, "2019 Mart'ına kadar belediyeciliğin adını 'gönül belediyeciliği seferberliği' olarak koyuyorum" dedi. "Teşkilatların belediye başkanlarının yanında olması önemli" diyen Erdoğan, AK Parti'nin Mart 2019'dan çok başarılı çıkması gerektiğini ifade ederek, "Önümüzde nasıl olsa çok daha fazla zaman var, gibi bir lüksümüz yok. Şimdiden 'Bismillah' deyip yaz mevsimini de gayretli bir şekilde geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

CHP'liler hesap sorsun

CHP'nin, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üstüne taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirdiğine dikkat çeken Erdoğan, "Bugün CHP sayesinde bölücü örgütün belirlediği isimler Meclis'te milletvekili olarak yer alacak. Ülkesini, milletini, cumhuriyetini, devletini seven her CHP'liyi, bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyoruz. CHP bu hesaplaşmayı kendi içinde yapmazsa bölücü örgütle arasındaki bağ taktik olmaktan çıkıp asla dönüşecektir. Böyle bir durumda CHP'nin varlığının anlamı kalmayacaktır" diye konuştu.

Muhakeme yapacağız

Erdoğan, "Biz seçimlerden birinci çıkmakla yetinecek ve bunu başarılı sayacak bir parti değiliz. 24 Haziran'ın, en güçlü olduğumuz yerlerde gerilemenin muhakemesini yapıp gerekli adımları atmak zorundayız. Nerede yanlış yaptıysak bunları düzeltmek ve yerel seçimlere böyle girmek durumundayız. Gereğini yerine getiremezsek kendi ilkelerimiz ve geçmişimizle çelişkiye düşmüş oluruz. Millete yanlış yapan kimsenin AK Parti'de yeri olamaz. Seçim sonuçlarını değerlendirirken cumhurbaşkanlığında aldığımız oy ile milletvekili seçiminde elde ettiğimiz netice arasındaki farkı çok iyi analiz etmeliyiz. Biz seçimlerden sadece birinci çıkmakla yetinebilecek, bunu başarı sayabilecek bir siyasi parti değiliz. AK Parti, Türkiye'ye kazandırdığı hizmetler ve daha önemlisi 2023 hedefleriyle çok daha büyük seçim başarılarına ihtiyacı olan bir partidir. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için yürütme görevini üstlenmemiz elbette şarttır ama bunun yanında mutlaka Meclis'te de güçlü olmamız gerekiyor" dedi.

YSK teknik bir hatayı düzeltti

YSK Başkanlığının, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin tespitte yer alan "13'üncü" ibaresinin kaldırılmasına yönelik kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. YSK'nın kararında, Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarına ilişkin YSK'nın önceki günkü kararında, Tayyip Erdoğan'ın "13. Türkiye Cumhurbaşkanı seçildiğinin tespit edildiği ve YSK'ca tutanak düzenlenmesine karar verildiği"nin ifade edildiği hatırlatıldı. Ancak, TBMM'nin, "13 rakamına cumhurbaşkanlığı görevi yapan kişi sayısının hesabından veya cumhurbaşkanı seçim sayısı hesabından ulaşılamadığı, bu nedenle 13 rakamıyla ilgili tereddütler hasıl olduğu"nun bildirilmesi üzerine, "13'üncü" ibaresinin kaldırıldığı kaydedildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "YSK, teknik bir hatayı düzeltti. Şu andaki Cumhurbaşkanı (Erdoğan), 12. Cumhurbaşkanı" dedi.

Fazlı Şahan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber