Bingöl'de toprak yağıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'de sabah saatlerinden itibaren şehri kaplayan toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

2 gündür sağanak yağışın beklendiği Bingöl'de yağmur yerine gökyüzünden toprak yağıyor. Arabalarının üstü toprakla kapanan vatandaşların kimi oto yıkmalarının önünde sıra alırken kimisi de kendi imkanlarıyla arabalarını temizlemeye çalıştı.

Toz yağmurunun şehirlerarası yollarda da görüş mesafesinin düşmesine neden olduğu bildirildi.

Toz bulutuna güneyden esen rüzgârların neden olduğunu belirten Bingöl Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, güneyden esen rüzgârların Suriye ve Irak tarafından getirdiği kumun toz bulutu oluşmasına neden olduğunu ve bu tozların yağışların etkisiyle yeryüzüne indiğini ifade etti.

Çok ince bir yapıya sahip olan tozun solunması halinde ciddi bir rahatsızlığa sebep olmayacağını söyleyen bulaşıcı hasatlık uzmanları astım, farenjit hastaları ile toza karşı alerjisi olanların dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar bu toz bulutunun astım, farenjit gibi hastalığı olanlarda da ciddi bir rahatsızlığa neden olmayacağına dikkat çekti.

Hava sıcaklığının 28 derece civarında seyrettiği Bingöl'de toz bulutunun gün boyunca etkili olacağı ve zaman zaman yağmurun çamur şeklinde yağacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber