DYP, Pazar günü ?Y?yi atıyor, DP oluyor

Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi ile birleşme kararı alan DYP'de, 2. Olağanüstü Kongre 27 Mayıs Pazar günü Ankara'da yapılacak. 27 Mayıs ihtilalinin yıldönümüne denk gelen kongrede DYP, ismini Demokrat Parti olarak değiştirme kararı alacak. Anavatan Partisi de 2 Haziran'da olağanüstü kongre toplayarak DP'ye katılma kararı alacak.

Merkez sağda birleşme kararı alan DYP ve Anavatan Partisi'nde kongre hazırlıkları sürüyor. DYP, 27 Mayıs Pazar günü Ankara'da 2. Olağanüstü Kongresi'ni toplayacak. Kongre, Büyük Anadolu Otel'inde saat 10.00'da başlayacak.

Kongrede, DYP'nin ismini Demokrat Parti olarak değiştirecek. Partinin amblemi de Türkiye haritası üzerinde kırat olarak değişecek. Kongrede seçimler öncesi gerekli tüzük değişiklikleri de gündeme alınacak. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da kongrede konuşma yapacak.

ANAVATAN KONGRESİ DE 2 HAZİRAN'DA

Anavatan Partisi de DYP'nin kongresinin ardından 2 Haziran'da olağanüstü kongre toplayarak DP'ye katılma kararı alacak.

Kongre, Ankara ASKİ Kapalı Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak. Kongrede, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu bir konuşma yapacak. Kongre ile, Türkiye'nin bir dönemine damgasını vuran Anavatan Partisi, 24 yıllık siyasi yaşamına son vermiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber