Tunceli Emniyet Müdürü 5 saniye ile kurtuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUNCELİ Emniyet Müdürü Osman Öztürk, PKK'lı teröristlerin mayınlı saldırısından 5 saniye ile kurtuldu. Nazimiye İlçesi'nde denetlemelerde bulunduktan sonra kente dönen Öztürk'ün geçiş güzergahına mayın döşeyen teröristler, 20 kişinin bulunduğu konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlayıcıyı infilak ettirdi. Öztürk'ün makam aracı geçtikten sonra meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan almazken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk, bugün beraberinde bazı yardımcılarıyla Nazimiye İlçesi'nde denetlemlerde bulundu. Denetlemelerin ardından Öztürk, önünde ve arkasında Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ne ait 2'si zırhlı 3 koruma aracıyla kente dönmek için yola çıktı. Emniyet Müdürü Öztürk'ün de içinde bulunduğu konvoyun geçiş güzergahı üzerine PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandalı mayın döşendi. Teröristler, Tunceli kent merkezine 3 kilometre mesafede bulunan ve İnönü Mahallesi sınırları içinde yeralan karayoluna döşedikleri mayını konvoyun geçtiği saat 15.20 sıralarında uzaktan kumanda ile patlattı.

MÜDÜR 5 SANİYE İLE KURTULDU

Mayının Öztük'ün içinde bulunduğu zırhlı makam aracı ile önde giden zırhlı koruma aracının geçişinden 5 saniye sonra patlatılması büyük bir faciayı önledi. Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün makam aracını yaklaşık 30 metre geriden takip eden diğer iki koruma aracı da patlamayla birlikte durarak, hedef olmaktan kurtuldu. Teröristlerin mayınlı tuzağında konvoyda bulunan yaklaşık 20 kişiden ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi. Patlamada karayolunda 1 metre derinliğinde ve 1.5 metre genişliğinde çukur oluştu. Güvenlik güçleri sıkı güvenlik önlemleri altında patlama bölgesinde incelemelerde bulundu. İncelemelere patlamadan 5 saniye farkla kurtulan Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk ile İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Özkara da katıldı.

Emniyet Müdürü Osman Öztürk'e yapılan mayınlı saldırının ardından, güvenlik güçleri bölgede hava destekli geniş çaplı başlattığı operasyonları sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber