A planı devrede: AKP yasayı aynen gönderecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündüz, Sezer'in veto ettiği yasada değişiklik yapılacağını düşünmediğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere Meclise geri gönderilen Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın, yarın Anayasa Komisyonununda ele alınabileceğini söyledi.

TBMM'de, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gündüz, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören ve Anayasa değişikliği içeren Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununun iade gerekçelerini inceledikten sonra bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

Yasayı mutlaka bir kez daha görüşeceklerini bildiren Gündüz, ''Değişiklik yapılacak mı?'' sorusuna, ''Tahmin etmiyorum'' karşılığını verdi.

Gündüz, yasanın ''parlamenter sistemin değiştirildiği'' gerekçesiyle iade edildiğini söyleyen gazeteciye, ''Öyle bir şey yok. Cumhurbaşkanının görev ve yetkilerinde bir değişiklik yapmıyoruz'' dedi.

Yasanın iade gerekçesinin yarın TBMM Genel Kurulunda okunacağını kaydeden Gündüz, ''Yarın Anayasa Komisyonu toplanıp, yasayı görüşebilir. Pazartesi ya da Salı günü ise oylamayı yapabiliriz'' diye konuştu.

Gündüz, ''Referandum süresini düzenleyen yasada değişiklik yapılıp yapılmayacağı'' yönündeki soru üzerine, 22 Temmuzda milletin önüne iki sandık konulabileceğini, bunun için 120 günlük sürede değişiklik yapılabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber