ÖSS ve OKS için düğünlere yasak geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKS ve ÖSS'ye girecek öğrencilerin gürültüden etkilenmemeleri için ev düğünlerine yasak getirildi.

Kırıkkale'de, OKS ve ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin gürültüden etkilenmemeleri için ev düğünlerine getirilen yasak, yarın başlıyor.

Kırıkkale Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, OKS ve ÖSS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin, velilerinden gelen talep doğrultusunda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gürültü kirliliğini önlemek amacıyla ev düğünlerini yasaklama kararı aldı. Valilikte yapılan İl Emniyet Komisyonu toplantısında, il ve ilçe merkezlerinde yapılan ev düğünlerinin geç saatlere kadar sürmesi nedeniyle, 10 Haziran 2007'de yapılacak OKS ve 17 Haziran 2007'de yapılacak ÖSS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin olumsuz etkilendiği belirtildi. ÖSS ve OKS sınavlarının öneminin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:

?5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 22'nci maddesi doğrultusunda, 25 Mayıs- 18 Haziran tarihleri arasında saat 17,00'ye kadar il ve ilçe merkezlerinde, kapalı düğün salonlarında sesin dışarıya yansımadan yapılan düğünler hariç olmak üzere ev düğünlerinin sokak, cadde, bahçe ve açık alanlarda yapılmasına izin verilmemesine, aksi davrananlarla ilgili aynı kanunun 32'nci ve 36'ncı maddesi hükümleri doğrultusunda işlem yapılmasına karar verilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber