CHP: Sezer'in iade gerekçesi 'fevkalade sağlam'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen Anayasa değişikliğinde aynı tavrını sürdürmesinin yeni krizlere neden olacağını savunarak, ''Daha önce kılı kılına bu krizden kurtuldu ama bu kez krizin altında ezilir'' dedi.

Topuz, yaptığı açıklamada, Sezer'in, Anayasa değişikliğini iade gerekçelerinin 'fevkalade sağlam'olduğunu söyledi. CHP'nin, kanunun Komisyondaki görüşmelerinde uyarılarda bulunduğunu anımsatan Topuz, yaptıkları değerlendirmelerin doğruluğunun, bu iadeyle kanıtlandığını belirtti.

Topuz, AK Parti yöneticilerinin, gerekçeyi iyi algılayıp eksiklerini görmesi, yeni gerginlikler yaratmaması gerektiğini ifade etti. Anayasa değişikliklerinin seçimlere çok az bir zaman kala yapılmasının doğru olmadığını belirten Topuz, değişikliğin kendisinin de yanlış olduğunu savundu.

''TAVRIMIZ AYNEN DEVAM EDECEK''

AK Parti'nin bundan önceki ısrarı sonucunda krizden ''kılı kılına'' kurtulduğunu ifade eden Topuz, ''Aynı ısrarı sürdürmesi, yeni krizlere neden olur. Bu sefer, bu krizin altında ezilir. Israr ederlerse, siyasi açıdan da bunun faturasını öderler. Bunun dondurulması gerekir'' diye konuştu. Topuz, kanunun Anayasa Komisyonundaki görüşmelerinde CHP'nin tavrının sorulması üzerine, ''Tavrımız aynen devam edecek'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber