AKP'de mülakatlar yarın sona eriyor

Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'de milletvekili adaylarının belirlenmesi için aday adaylarıyla yapılan mülakatlar yarın sona erecek.

Önceki gün başlayan mülakatlar nedeniyle bugün de AKP Genel Merkezi hareketli saatler yaşandı. Dün gece yarısına kadar süren mülakatların bugün de geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor. Aday adaylarının parti genel merkezinde bugün de uzun kuyruklar oluşturdukları görüldü.

Mülakatlar, genel merkezin dışında İstanbul İl Başkanlığı'nda da yapılıyor. Mülakatlar için toplam 10 komisyon oluşturulurken her komisyonda, biri genel başkan yardımcısı üçü de MKYK üyesi olmak üzere toplam 4 kişi bulunuyor.

4 BİN ADAY ADAYI

9 Mayıs'ta başlayan ve yoğunluk nedeniyle 2 gün uzatılarak 16 Mayıs'ta sona eren aday adaylığı başvuru sürecinde AKP'ye yaklaşık 4 bin başvuru oldu. Genel Merkezin oluşturduğu komisyonlar, il il dolaşarak aday adayları hakkında anket yaptıktan sonra en çok puan alandan en az alana doğru bir sıralama yaptı. Aday adayları mülakatlara bu sıralamaya göre çağrılıyor.

Aday adaylarına özgeçmişleri, şimdiye kadar ne tür siyasi faaliyetlerde bulundukları, partinin oy oranını nasıl artırmayı düşündükleri gibi sorular yöneltiliyor. Yarın sona erecek mülakatların ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yapacağı bir kurul tarafından kesin liste oluşturulacak. Kurulda Genel Başkan yardımcıları Dengir Mir Mehmet

Fırat ve Hayati Yazıcı, Genel Sekreter İdris Naim Şahin, Grup Başkanvekili Faruk Çelik de bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber