Bursa Belediyesi didik didik: İhale ve ödemeler mercek altına alındı

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teftiş Kurulu Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tartışmalara neden olan ihale ve ödemelerini mercek altına aldı

ÇOK sayıda şikâyet üzerine harekete geçen Başbakanlık Teftiş Kurulu, AKP'li Hikmet Şahin'in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu Bursa'ya 2 müfettiş gönderdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından görevlendirilen iki müfettiş, Büyükşehir Belediyesi'nin tüm hesaplarını incelemeye aldı. Kamuoyu gündeminde tartışmalara yol açan, adrese ve kadrolu müteahhitlere teslim edildiği ileri sürülen çok sayıda ihalenin yanı sıra bazı inşaat firmaları ve organizasyon şirketlerine yapıldığı öne sürülen usulsüz ödemeler, görevli müfettişler Ömer Faruk Çayı ve Burhanettin Şanöz tarafından incelendi. Başta kavşak inşaatlarındaki aşırı maliyet artışları olmak üzere, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde soru önergelerine neden olan birçok uygulama hakkında çeşitli kişi ve kurumlar tarafından yapılan şikâyetler, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdi.

Maliyet 2 kat arttı

Özellikle Ankaralı ?Yapı Proje Merkezi' firmasına yaptırılan Yüksek İhtisas, Merinos ve Orhaneli Kavşağı'nda ortaya çıkan fiyat artışının, yeni bir kavşağın maliyetine yaklaşması, kamuoyu gündeminde günlerce tartışılmıştı. Balibey Hanı restorasyon işi, park ve bahçelerin bakımı, yeşil alanların sulanması ile Kültürpark rehabilitasyon projesi dahil olmak üzere birçok ihalede ve sonrasında gündeme gelen çeşitli iddialar aynı dönemde soru önergesi olarak Büyükşehir belediye Meclisi'ne taşınmıştı Özellikle bak-çık kavşak ihalelerinin daha düşük teklifler olmasına rağmen Yapı Proje Merkezi'ne adrese teslim verildiği iddiaları gazete sayfalarına yansımıştı. Yine aynı firmaya yaptırılan Güzelyalı Hızlı Feribot İskelesi'nin de ihale bedelinin yaklaşık 2 katına mal olduğu iddiaları da diğer firmaların tepkisine yol açmıştı.

Nasıl göz yumuluyor?

İhaleye katılan firmaların yetkilileri, ?Biz projeyi bu fiyatın daha altında bir rakama mal ederdik. İhalede özellikle düşük teklif veren firmanın daha sonra bu kadar maliyet artışı yapmasına nasıl göz yumuluyor?? şeklinde itiraz ederek, Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber