CHP'nin seçimler öncesi ilk mitingi Mersin'de..

Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP ile seçim işbirliğine giden CHP seçim startını bugün Mersin'de veriyor.

Mersin, Metropol Miting alanında yapılacak ve ?Cumhuriyet ve Demokrasi Şöleni? adıyla yapılacak miting, saat 12.30'da başlayacak.

Mitinge katılmak için Ankara'dan özel uçakla 11.45'te havalanacak olan Baykal'ın alana saat 15.00 gibi gelmesi bekleniyor. Seçimlerde işbirliği yapma kararı alan CHP ve DSP liderleri miting alanında halkı birlikte selamlayacak.

Toplam 5 saatlik bir program hazırlanan Cumhuriyet ve Demokrasi Şöleni'nde, Edip Akbayram ve Yavuz Bingöl'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı konser verecek.

Sunuculuğunu Mehpare Çelik ve Oğuz Budak'ın yapacağı mitingde, önce DSP lideri Sezer, ardından da CHP lideri Baykal partililere seslenecek.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR, GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Öte yandan mitingin yapılacağı Metropol mitingi alanında ise hazırlıklar son aşamasına geldi. Alanın çevresi CHP bayrakları, Baykal posterleri ve CHP'nin seçim sloganlarının yazılı olduğu pankartlarla donatıldı. Mitinge Mersin dışından katılmak üzere gelen vatandaşlar da miting meydanına gelmeye başladı. CHP yöneticileri, hava sıcaklığını dikkate alarak katılımcılara dağıtmak üzere binlerce kağıt şapka da hazırlattı.

Miting nedeniyle Mersin emniyeti de geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting alanının çevresinde geniş güvenlik kordonu oluşturuldu. Son günlerde meydana gelen intihar saldırıları ve şüpheli paketler nedeniyle emniyet yetkilileri alana girecekler vatandaşları tek tek aramak için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber