Adaylara 'ımage maker' aranıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Reklam ajansları, yaklaşan genel seçimler öncesinde milletvekili aday adaylarına 'ımage maker'lık yapmak için sıraya girdi.

Adayların konuşmasından giyimine kadar birçok konuda danışmanlık hizmeti yürüten ajanslar, milletvekili aday adaylarıyla çalışmak için kıyasıya bir yarış halindeler. Parti genel merkez binalarının yakınına kurulan 'aday market'ler de, partilerin logolarını taşıyan ürün yelpazesini adaylara sunuyor.

22 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimler, en çok reklam ajanslarının işine yaradı. Adaylara imaj danışmanlığı yapmak için görücüye çıkan ajanslar, birbirinden ilginç yöntemleri kullanıyor. Ajanslarını tanıtıcı broşürleri bastırarak adaylara dağıtan firmalar, adayların seçmenle iletişimlerinde nasıl davranmaları gerektiğini ortaya koyuyor. 'Vakit çok kısa. Bu kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirmek ve sonucu etkileyebilecek hamleler için harekete geçin' tavsiyesinin yer aldığı broşürlerde,

aday tanıtım hizmetleri 6 başlıkta sunuluyor.

İMAJ ÇALIŞMASI

Milletvekili aday adaylarının ne yapması gerektiğini 'Temel Tanıtım Çalışmaları', 'Fotoğraf Çekimi', 'Medya İlişkileri', 'Reklam Kampanyası ve Mecraların Kullanımı', 'Promosyon Ürünleri' ve 'Yeni Medya Uygulamaları' başlığı altında özetleyen ajanslar, adayların öncelikle kendisini tanıtması gerektiğini savunuyor. Adayların tüm iletişim araçlarını kullanmasını tavsiye eden ajanslar, halkla iç içe olunmasının önemine de işaret ediyor. Ekip çalışmasının büyük önem taşıdığına işaret edilen brüşorlerde, adaylara 'Kendi takımınızı kurun ve uzatmasız altın gole ulaşın' tavsiyesinde bulunuyor. Adaylara imaj çalışmasının ilk etabı olarak çarpıcı ama sade slogan üretme sözü veren ajanslar, imaj çalışmasında fotoğraf çekiminin de önemine vurgu yapıyor. Portre fotoğrafı konusunda tecrübeli, ışık tekniklerini iyi bilen bir fotoğraf sanatçısı ile çalışılmasını öneren reklam ajansları, "İmajınızın güvenilir, güleryüzlü, kendinden emin, dinç ve vizyonu geniş bir ifade uyandırabilmesi için fotoğraf sanatçısının bilgisi ve yorumu büyük önem arz etmektedir" tavsiyesinde bulundu.

'ALTIN GOL' TAVSİYELERİ

Adayların kendisini tanıtırken televizyon, radyo, internet, gazete ve dergi gibi iletişim araçlarını kullanmasının yanısıra, geziler, ziyaretler ve toplantılar düzenlemesi gerektiğine dikkat çekilen broşürlerde, tanıtımda güven unsurunun esas olduğu kaydedildi. Adaylara televizyon programlarına 'insanlara güven veren kıyafetlerle çıkın' önerisinde bulunan ajanslar, adaylardan konuşmalarında samimi olmalarını ve nezaket kurallarına uymalarını istiyor. Seçmenlerle birebir iletişimi sağlamak amacıyla

internette 'chat' yapmanın yararlı olacağına işaret edilen broşürlerde, adayların sivil toplum örgütlerini periyodik olarak ziyaret etmesi gerektiği vurgulandı. Broşürlerde adaylara yönelik yer alan diğer nasihatlar ise şöyle: "Cenaze törenlerine, düğünlere, şenliklere katılın. Hasta ziyaretleri yapın. Huzurevi, çocuk yetiştirme yurtlarını ziyaret etmeyi unutmayın. Köylere sık sık ziyaret gerçekleştirin. Seçmenin sorunlarını, dileklerini, temennilerini tek tek not alın. Esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunun."

Seçimleri kazanmanın 'altın gole ulaşmak' olarak nitelendirildiği broşürlerde, "Kadro önemlidir. Milletvekili adayı kendi takımını oluşturarak altın gole ulaşabilir üstelik bu altın golü uzatmalara gitmeden atmak zorundadır. Bu da ancak takım oyunuyla mümkündür. Takım ruhu her zaman imkansızı kolaylaştırır, çözümler ve sonuca ulaştırır" denildi. Broşürde ayrıca, aday adaylarına isim ve soyadlarıyla ile oluşan web sitesi açmaları da tavsiye ediliyor.

'ADAY MARKETLER'

Reklam ajansları, konuşma metni ve sloganların hazırlanmasından fotoğraf çekimine, web sayfası tasarımından diksiyon derslerine, kokteyl organizasyonundan alan süslemeye, uçakla ilan dağıtımından kamera çekimine kadar birçok hizmet veriyor. Parti genel merkez binalarının yakınına açılan 'aday market'ler de, belediye başkan adaylarına geniş ürün yelpazesi sunuyor. Üzerinde parti logosunun bulunduğu anahtarlık, kalem, saat, rozet, bayrak, flama, araba kokusu, kutu mendil, araba güneşliği, t-shirt, mont, şapka, kupa bardak, çanta, çakmak, araba kokusu, kalem, defter, takvim, ajanda, cüzdan, kemer, bayram şekeri, kravat iğnesi, kravat, gömlek, fular, eşarp, balon gibi promosyon ürünleri, adayların beğenisine sunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber