Erdoğan'ın tercümanı da aday

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarını işaret diline çeviren alevi kökenli Nur Cin, AK Parti'den aday adayı oldu.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını partinin kuruluşundan bu yana özürlüler için işaret diline çeviren ve kendisi de yüzde 40 işitme engelli olan Nurben Cin, Ak Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Cin, seçilmesi halinde Meclis kürsüsündeki yeminini işaret diliyle yapacak. Cin ?Avrupa ülkelerinde de bu bir ilk. İlk kez sağır birisi aday oluyor. Eğer seçilirsem, meclis kürsüsünde konuşmalarımı özürlüler için de işaret diline çevireceğim' dedi.

Annesi ve babası da sağır-dilsiz olan Nurben Cin, işaret dilini bu nedenle küçük yaşlarda öğrenmiş. AK Parti'nin kuruluşu sırasında tekstil fabrikasında çalışıyormuş. Özürlüler üzerine duyarlı bir parti olduğunu fark etmiş ve Erdoğan'ın sözlerini çevirmek için proje hazırlayarak partiye sunmuş. Erdoğan nereye giderse yanında gidip konuşmaları özürlüler için çeviren Cin, aynı zamanda Alevi kökenli olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber