Çocuk muyuz, öğretmen miyiz?

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

serbest kürsü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınavda başarısız olan öğrencilerin öğretmenlerini belirlemek ve hangi öğretmenin konuları anlatmadığını ya da dersleri programa göre işlemediğini ortaya çıkarmak için öğretmenleri, okullar arası veya il genelinde yapılacak ortak sınavlar aracılığıyla ifşa edeceğini açıkladı.

Konuyla ilgili projenin sorumlusu olan MEB Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan'ın, ?Öğretmen uyandırılacak. Ortak sınav sorularını hazırlarken öğretmenler öğrenci mazeretlerine benzer şekilde ?o konuyu daha işlemedik' diyemeyecek? gibi ifadeleri öğretmenleri üzmüştür.

Bu açıklamaların gerek üslup ve hitap, gerek itham ve yakıştırma açısından şık olmadığını söylemek isterim.

Ekonomik, mesleki, özlük ve demokratik problemler altında inim inim inleyen, değil öğretmen olduğuna, dünyaya geldiğine pişman hale getirilen ve yap-boz eğitim politikalarıyla mesleğine küstürülen öğretmenlerin sabrı, bu tür açıklamalarla daha da zorlanmaktadır. Öğretmenleri azarlayan, küçümseyen ve haksız yere ikaz eden tavırlar bizleri üzmektedir.

Öğretmenleri çocuk gibi uyararak, tehdit ederek, azarlayarak ve kötüleyerek başarılı olunamaz. Öğretmenlerin onuruyla oynanmamalıdır.

> Gürkan Avcı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber