SSK'lının ilaç çilesi temmuzda sona eriyor

Haber Giriş : 26 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lıların ilaçlarını serbest eczanelerden alabilmeleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. Yeni uygulamaya temmuz sonunda geçilmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç alımı konusunda sona doğru yaklaşılıyor. Başbakan Erdoğan, konuyla doğrudan kendisi ilgileniyor. Eczacı örgütlerinin temsilcileriyle görüşmeler yapan Başbakan Erdoğan, sorunun biran önce çözümlenmesi için gerekenlerin yapılması talimatını verdi. Buna göre, SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç alımının temmuz ayının sonunda ya da ağustos ayının ilk günlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın 28 Mart yerel seçimlerinde vatandaşa verdiği söz üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı'nın da bu konuda girişimlerde bulunmasına rağmen tıkanıklık yaşanmıştı.

SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç alamamasını, mecbur kaldığında kendi parasıyla dışardan ilaç almasını "zulüm" olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde taraflarla yaptığı görüşmede, sonucun biran önce alınması için devletin de üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Eczacıların Başbakan Erdoğan'a sosyal güvenlik kurumlarındaki büyük açıklardan dolayı hak ettikleri ilaç paralarını alamadıklarını ilettikleri öğrenildi. Erdoğan da Meclis'e yeni sevkettikleri Sosyal Güvenlik ve SSK ile ilgili yasalarla bu sorunu giderecek düzenlemeler yapılacağını kaydetti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber