Merkezi Finans ve İhale Birimi yasası Meclis'ten geçti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mayıs 2007 17:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM Genel Kurulunda, Merkezi Finans ve İhale Biriminin, Hazine Müsteşarlığı ile idari ilişkisini, istihdam ve bütçe esaslarını düzenleyen kanun tasarısı kabul edildi.

Merkezi Finans ve İhale Biriminin İstihdam ve Bütçe Esasları Hakkında Kanun, AB ile imzalanan mutabakat zaptında geçen ifadeleri tanımlıyor.

Birimin görevleri, hizmet sözleşmesi kapsamında istihdam edilen uzman personel ve destek personeli ile geçici olarak görevlendirilecek kamu görevlileri eliyle yürütülecek. Destek personelinin sayısı, birimin toplam personel sayısının yüzde 20'sini geçemeyecek.

Birimde görev alacak personelin nitelikleri ve seçimine ilişkin kuralları belirleyen kanun, yabancı uzmanların da birimde görev almalarına olanak tanıyor.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarında çalışanlar, kendilerinin isteği ve kurumlarının muvafakati ile Birimde hizmet sözleşmesi ile çalışabilecek.

Birimin bütün giderleri, Merkez Bankası veya Ziraat Bankası nezdinde Birim adına açılacak özel hesaba yatırılacak. Birim giderlerini karşılamak için Birim harcamalarına aktarılması gereken tutar, genel bütçeden karşılanacak.

Kanun yürürlüğe girdiği tarihte Birimde çalışan geçici görevli personel, Birim ile hizmet sözleşmesi imzaladıkları tarihten itibaren, kadrolarının bulunduğu kurumlardan, ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın aylıksız izinli sayılacak. Bunlardan geçici görevli olarak çalışmaya devam etmek isteyenler ile sözleşme imzalanmayacak ve aynı statüde çalışmaya devam edebilecek.

''ELİNİN TERSİYLE İTTİ''

Tasarının görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, çocuğunun ''televizyon izlerken ekranda gördüğü kişinin kavga eder gibi konuştuğunu'' anlattığını, ardından ''Bu kişi CHP milletvekili mi?'' diye sorduğunu ifade ederek, CHP'nin ''kavgacı bir imaj'' çizdiğini iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise ''cibilliyetsiz'', ''sahtekar'', ''çelik çomak oyunu'', ''iki koyun güdemiyorsunuz'' sözlerini CHP'nin değil, Başbakan'ın kullandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ihale verip, milletvekili transferi yapmadıklarını ifade ederek, ''Size iyi ihaleler arkadaşlar'' dedi.

Alaboyun, Meclis çatısı altında bulunan hiçbir milletvekiline bunun yakıştırılamayacağını dile getirdi.

Güneş Motel olayı ile 28 Şubat döneminde yapılanların, bu Mecliste olmadığını belirten Alaboyun, cumhurbaşkanı seçim sürecinde bu tür teklifleri getirenleri, Başbakan'ın elinin tersiyle ittiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun, bunun ciddi bir iddia olduğunu belirterek, bu isimlerin açıklanmasını istemesi üzerine yeniden söz alan Alaboyun, Kılıçdaroğlu'nun kendisini yanlış anladığını ifade etti. Alaboyun, her milletvekilinin şerefli olduğunu, transfere meyil vermeyeceğini söylemek istediğini kaydetti.

Alaboyun, karşılaştıkları kişilerin ve basın mensuplarının sorularına muhatap olduklarını ifade ederek, transfer gibi ucuz politikaları terk etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber