İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

OHAL'in son gününde, 3 askeri hakim ihraç edildi, 7'sinin itirazını karara bağlandı

Milli Savunma Bakanlığındaki komisyon, ülke genelinde ilan edilen OHAL'in sona ereceği 18 Temmuz günü toplanarak 3 askeri hakimin ihraç edilmesine karar verdi. Komisyon ayrıca 7 askeri hakimin ihraca yaptıkları itirazı da reddetti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2018 08:50, Son Güncelleme : 19 Temmuz 2018 08:57
OHAL'in son gününde, 3 askeri hakim ihraç edildi, 7'sinin itirazını karara bağlandı

Milli Savunma Bakanlığında ihraç işlemlerini değerlendirmek üzere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında, Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu ve Albay Taner Güçlü'den oluşan bir komisyon oluşturdu.

Komisyon, 18 Temmuz'da toplanarak 3 askeri hakimin ihracına karar verdi. İhraç edilen hakimlerden birisi Teğmen Mehmet Öztürün 8 Temmuz 2018 tarihinde KHK ile ihraç edilmiş ancak Kanun gereğince askeri hakimlerin ihracının MSB'de oluşturulan bir komisyon eliyle değerlendirilmesi gerektiğinden Öztürün'ün de araşarında olduğu 3 askeri hakim komisyon kararıyla meslekten ihraç edilmiştir. Karar için tıklayınız.

Komisyon ayrıca, eski askeri hakimlerden olan Mustafa Kayıkçı, Rıdvan Akay, Kadir Kurt, Hasan Kayran, Ahmet Sezen, İsa Yılmaz ve Mehmet Nesimi Atmaca'nın da itirazlarını karara bağlayarak 7 itirazı da reddetti. Karar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber