Yardımcı Doçentliğe yükseltme ve atama kriterleri, YÖK tarafından belirlenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 13:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ?Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği? Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelikle, ?Doçentliğe atama ile yardımcı doçentliğe ve profesörlüğe yükseltme ve atamalarda ilan edilen bir kadroya başvurabilmek için yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından uygun bulunan asgari kriterleri sağlamak zorunludur? hükmü getirildi.

Eski yönetmelikte yer alan Yükseköğretim Kurulu tarafından uygun bulunan kriterlere ek olarak ?varsa üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından belirlenen ilave kriterleri sağlamak zorunludur. Yardımcı doçentlik ile diğer akademik kadrolara yükseltme, atama ve uzatmalarda kriterler doğrudan yükseköğretim kurumları senatolarınca belirlenir? hükmü kaldırıldı.

Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile, ?yönetmeliğin yayımını takip eden 3 ay içinde, yükseköğretim kurumlarının, öğretim üyeliğine yükseltme ve atamalarda aranacak kriterleri belirlemeleri ve Yükseköğretim Kurulu'nun onayını alarak uygulamaya koymalarının zorunlu olduğu, yeni kriterler uygulamaya konuluncaya kadar daha önce Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan kriterlerin uygulanmasına devam edileceği? belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber