75 yaşında ehliyet aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Felçli eşi için 75 yaşında ehliyet aldı

Eskişehir'de, Kırım göçmeni bir vatandaş, tedavi gören felçli eşini hastaneye getirip götürebilmek için 75 yaşında ehliyet aldı.

Eskişehir'in Sazoba mahallesinde ikamet eden oyma ustası Mehmet Nuri Corav, tedavi gören felçli eşi Nudiye Corav (69)'ı aracıyla hastaneye daha rahat getirip götürebilmek için 75 yaşından sonra ehliyet aldı. 1932 senesinde Kırım'dan Eskişehir'e göç eden ve imkansızlık yüzünden felçli eşini yıllardır toplu taşıma aracı ile hastaneye tedaviye getirip götürmek zorunda kalan Corav, zorlu bir sınav maratonun ardından eşi için 75 yaşında ehliyet almayı başardı. Lise mezunu olan Corav, ehliyetin ardından oymacılıktan biriktirdiği para ile bir de otomobil aldı. Corav, artık yıllardır toplu taşıma aracı ile hastaneye getirip götürdüğü eşi Nudiye Corav'ı şimdi kendi aracı ile getirip götürmenin mutluluğunu yaşıyor.

48 kişinin katıldığı ve 17 kişinin başarılı olduğu sınavlarda ilk 5'e girmeyi başaran Corav, ilk zamanlar acemilik çeksede, kurallar karşısında dikkatli olması ve direksiyona hakimiyeti dikkat çekiyor. Yaşına rağmen dinamikliği ile gençleri adeta taş çıkartan Corav, eşi Nudiye Corav'ın yıllar önce felç geçirdiğini ve hastanede doktor kontrolünde tedavi gördüğünü söyledi. SSK'dan emekli olan Corav, maddi imkanlarının yetersizliği yüzünden eşini yıllarca belediye otobüsü veya minibüsle tedaviye getirip götürdüğünü belirtti. Corav, "Artık eşimin bu şekilde hastaneye gidip gelmesine yüreğim fazla dayanmadı. Eşim için araba almaya karar verdim" dedi.

Bunun için önce ehliyet almak için sürücü kurslarına gittiğini kaydeden Corav, müracaat ettiği bazı sürücü kurslarının kendisiyle adeta dalga geçip, "Amca bu yaştan sonra olur mu? Hadi işine bak. Ne yapacak artık ehliyeti" sözleriyle geri çevrildiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "En sonunda bir sürücü kursu şartlarım da tuttuğu için kaydımı yaptı. Yılmadım. Günlerce uygulamalı olarak sınavlara hazırlandım. Bu bağlamda, çevremin yardımı ile sınav öncesi araç kullanmayı öğrendim. Zorlu süren bir mücadelenin ardın önce sınavları geçtim sonrada ehliyeti aldım."

Ehliyeti aldığı için çok mutlu olduğunu ve birkaç gün önce de çevresinden aldığı parayla Brodway marka bir otomobil satın aldığını dile getiren Corav, "Artık eşimi kendi aracımla hastaneye getirip götürüyorum. Çok mutluyum. Keşke imkanım olsa da daha önce ehliyet ve araba alabilseydim" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber