Validen personele seçim öncesi tarafsızlık uyarısı....

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Valisi Mustafa Rasih Özbek, seçimler öncesi kamu çalışanlarını tüm partilere aynı mesafede olmaları konusunda uyardı.

Bu konuda kanun ve yönetmelik bulunduğunu hatırlatan Özbek, "Hiçbir devlet çalışanı, bir partiye yakınlık göstererek kendisini riske atmasın." diye konuştu.

Burdur'da düzenli olarak yapılan aylık değerlendirme toplantısı İl Genel Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Rasih Özbek'in başkanlık ettiği toplantıya ildeki kamu kurumlarının müdür ve idarecileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Özbek, seçim uyarısı yaparak sözlerine başladı. 22 Temmuz'da yapılacak milletvekilliği seçimleri öncesinde kamu kurumlarında çalışanların daha fazla dikkatli olması gerektiğini savunan Özbek, taraflı olmaktan kaçınılmasını istedi. Kamu çalışanlarının hükümetlere değil, devlete çalıştıklarını vurgulayan Özbek, her partiye eşit yakınlıkta olunmasını istedi.

Özbek ayrıca kurumların girişlerinin devlete yakışır şekilde olmasını istedi. Vatandaşların kurumlara girerken farklılığı hissetmesi ve müracaat edeceği yeri daha kolay bulabilmesi için yeniden yapılanmaya gidilmesini isteyen Özbek, "Amacımız vatandaşın işlerini çok daha kolay ve kısa zamanda yapmaktır. Bunun için öncelikle kurumumuzun düzgün bir görünüm ve yeterli teknik şartlara sahip olması gerekiyor. Tüm kamu dairelerimizin girişleri vatandaşlarımızın beğenisini kazanacak şekilde olmalıdır." diyerek sözlerini tamamladı.

Özbek'ten sonra Orman İşletme Müdürü Osman Bayır, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ve AKEDAŞ Müdürü Paşa Çalı, kurumlarının yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber