DP'nin çıkış noktası "Aş, iş ve onurlu yaşam" olacak.

Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bir bölümünü TÜSİAD toplantısında açıklayacağı Demokrat Parti'nin ekonomik programını 6-7 Haziran'da kamuoyu ile paylaşacak. Bugün uygulanan programa alternatif bir ?ekonomik program? hazırlayan Demokrat Parti'nin çıkış noktası da ?Aş, iş ve onurlu yaşam? olacak.

ANKARA(ANKA)-DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bir bölümünü Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) toplantısında açıklayacağı Demokrat Parti'nin ekonomik programını 6-7 Haziran'da kamuoyu ile paylaşacak. Bugün uygulanan programa alternatif bir ?ekonomik program? hazırlayan Demokrat Parti'nin çıkış noktası da ?Aş, iş ve onurlu yaşam? olacak.

Doğru Yol Partisi ile ANAVATAN Partisi, 5 Mayıs'ta Demokrat Parti adı altında birleşme kararı verirken, ortak ekonomik program için çalışmalara hız verildi. ANAVATAN Partisi 2 Haziran'da toplanacak kongrede kendini feshederek, Demokrat Parti'ye katılma kararı alacak. Resmi birleşmenin hemen ardından da ortak ekonomi programı açıklanacak. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ekonomik programın bir bölümünü TÜSİAD toplantısında açıklayacağını söyledi. Ağar, ekonomik programın tamamını da tahminen 6-7 Haziran tarihlerinde düzenleyeceği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağını bildirdi. Ekonomik programda dış pazarlara karşı Türk çiftçisinin, tarımın korunması ön plana çıkacak. DYP Genel Başkanı Ağar, ?Hükümeti fındık bahçesinden pamuk tarlasından kovacağız? derken, ?köylünün partisi? olmaya çalışan partileri de eleştirmişti. Ağar'ın, ciddi bir ekonomik programla kamuoyunun karşısına çıkarak, halktan bu programa dayalı olarak oy isteyeceği kaydedildi. DYP'nin program çalışmalarını, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın Baş Ekonomik Danışmanı, eski Dünya Bankası ekonomistlerinden Dr. Tanju Yürükoğlu yönetimindeki uzman bir heyetin yürüttüğü kaydedildi. Ekonomik programda, 2023 yılı için Türkiye vizyonu ortaya konulurken, buna ulaşılabilmesi için izlenecek politikalar ve alınacak önlemler sıralanacak.

İŞSİZLİK EN ÖNEMLİ SORUN

Ekonomik programın en önemli ayağını, Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizliğe çözüm oluşturacak. Bu kapsamda üretimde rekabet gücünün artırılması hedefi ortaya konacak, bunun gerçekleşmesi için de tasarrufların artırılması, yeni döviz ve faiz politikalarının belirlenmesi esas olacak. Vergi reformu, bürokratik engellerin kaldırılması, girişimciliğin geliştirilmesi, ekonomik programın bir diğer önemli ayağını oluşturuyor. İşsizliğin nasıl azaltılacağı, hedeflerin nasıl finanse edileceği tablolarla ortaya konacak.

ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEKİ YÜKLER

Ekonomik programda, yeni bir sosyal güvenlik reformu öngörülüyor. Bu kapsamda asgari ücret üzerindeki yüklerin azaltılması, işverene maliyetinin düşürülmesi, işçinin eline geçecek paranın arttırılmasına yönelik düzenlemelere yer verilecek.

Programda, ayrıca özelleştirmenin hızlı bir şekilde tamamlanması, yabancı sermayenin doğrudan yatırıma dönüştürecek yolların ortaya konması konuları da yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber