Laminate porselenler ile daha güzel dişler!

Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynaya baktığınızda dişleriniz yüzünden özgürce gülümseyememek, gülerken ellerinizle ağzınızı kapatmak hayatınızı çekilmez kılabilir.

Ancak bu sorun çözümsüz değil. Laminate porselenler sizin için çare olabilir.Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dt. Betül Yurteri, Mynet okurları için yazdı.

Laminate Porselen nedir ?

Dişlerinizin üzerine yapıştırdığımız,oldukça ince porselenlerdir. Bu porselenler çok ince olmalarına rağmen, diş yüzeyine yapıştırıldıklarında son derece dayanıklılık gösterirler.

?Dişlerinizde aşınmalar ve kırılma varsa,

?Renginden ve şeklinden memnun değilseniz,

?Diş boylarını uzatmak istiyorsanız,

?Ön dişlerinizdeki aralıkları kapatmak için

laminate porselen en doğru seçimdir.

İlk randevuda diş hekiminiz ölçülerinizi alır ve fotoğraflar çeker. Son hali ile ilgili bilgi verilir. Dişetleriniz değerlendirilir. Dişetlerinizde bir işlem yapılacaksa ,örneğin gülümserken çok görünüyorsa gingivektomi denilen dişetlerini kısaltma işlemi uygulanır. Ortalama 15 gün beklenip, dişetleri son şeklini aldıktan sonra, dişlerinizin ön yüzünde laminate porselene yer açmak için aşındırmalar yapılır.Özel tekniklerle alınan ölçünüz laboratuara yollanır ve 2. seansta laminateler ağzınıza yerleştirilir.

Laminate porselenlerin avantajı son derece doğal ve estetik olmalarıdır. Kimse porselen yaptırdığınızı anlamaz. Dişlerinizin sadece ön yüzeyinde kesim yapılır. Alttaki mineyi yansıttığı için doğal mine yüzeyi gibi durur. Dişlerin dile bakan yüzeyleri orijinal diş yüzeyi olduğu için dil herhangi bir yabancılık çekmez.

Bu uygulama için daha önce dişlerinizi kestirmemiş olmanız gerekir . Kaplama yaptırmışsanız ne yazık ki laminate porselen yaptıramazsınız. Laminateleri olumsuz etkileyecek kapanış problemi dediğimiz problem varsa veya dişleriniz çok çapraşık ise yine laminate porselen yapılamaz.

Size uygun şekil ,büyüklük ve renkte yapılan laminate porselenler yapıştırıldıkdan sonra kullanırken çok aşırı hassasiyet göstermenize gerek yoktur. Sadece kendi dişlerinize göstermeniz gereken titizliği göstermeniz yeterli. Çok iyi bir ağız bakımı (günlük diş ipi kullanımı şart ) ile uzun yıllar sağlıklı , kendi dişiniz gibi doğal porselenlerle dolaşmanız mümkün olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber