Çobanlıktan valiliğe...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Valisi Mustafa Malay, annesinin biriktirdiği yoğurt parasıyla öğrenimini tamamladığını ve erken yaşta kaybettiği babasının nüfusa geç yazdırması sonucu da ilkokula tesadüfen gitme şansı yakalayarak bugünlere geldiğini söyledi.

Malatya iline bağlı Arpalıoğlu Çifteli köyünün Toksöğüt mezrasında dünyaya gelen Aydın Valisi Mustafa Malay, ilginç yaşam öyküsüyle dikkati çekiyor.

Vali Malay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçek doğumunun 1946 yılı olduğunu, ancak babasının nüfusa 2 yıl geç yazdırdığını belirterek, nüfusa zamanında yazılması durumunda köyde okul olmadığı için okula gitme şansının o dönem olmadığını ifade etti.

Babasını çocuk yaşlarda kaybettiğini, annesinin kendisilerine ait tek ineğin sütüyle yaptığı yoğurdu satarak okuttuğunu anlatan Vali Malay, şöyle konuştu:

"Benim hayatımın romandan farkı yok. Babam öldüğümde annemle 2 kişi kaldık. Üvey ağabeyim vardı ama o yanımızda değildi. Tek ineğimiz vardı.

Günde 2, 2,5 kilogram süt veriyordu. Annem çok güzel yoğurt yapardı.

Yoğurdu pazarda satar parasını sonradan toplardı. Biriken yoğurt parası ile o zamanın parası ile 850 liraya arsa aldık. Parça parça evi tamamladık. Ben bu arada yedi kilometre mesafedeki okula yaya giderek eğitimimi sürdürdüm. Okul dışında tarlada ineğin peşinden koşarak çobanlık yaptım. O günleri annemin pazarda satıp biriktirdiği yoğurt parası ile aştım."

MALİYE VE POLİS KOLEJİ SINAVLARINDAKİ BAŞARI

Malay, hayatının dönüm noktasının Ankara'daki Maliye ve Polis Koleji sınavları olduğuna işaret ederek, 90 lira ile trenle gittiği Ankara'da aynı saatte olan sınavlardan tercihini Polis Koleji olarak yaptığını kaydetti.

Sınavını kazandığı ve eğitimini sürdürdüğü Polis Koleji'ni birincilikle bitirdiğini anlatan Malay, ilk görev yerinin ise Ankara olduğunu söyledi.

İngiltere'de polis kursuna katıldıktan sonra 1991 yılında Şırnak valisi olarak atandığını belirten Malay, bu görevi sırasında kendisini bugünlere getiren annesini kaybettiğini söyledi.

Şırnak Valiliğinin ardından Ordu Valiliğine tayin olduğunu burada ise 2 milletvekili anlaşamayınca merkeze alındığını ifade eden Malay, "O zaman haksız yere merkeze alınmıştım. Ordu halkı o dönemde o milletvekillerini Ordu'ya sokmadı" dedi.

Erzurum ve son olarak da Aydın'da valilik yaptığını anımsatan Malay, şöyle konuştu:

"Aydın çok güzel ve sakin bir yer. Ama Allah'ın verdiği o şirin doku ve güzellikler, değer olarak tam anlamıyla kullanılmamış. Aslında Batıya açılan tarımın ilk kapısı burası. Aydın halkında biraz rehavet var.

Aydın Valisi olarak ben her zaman halkın içinde oldum olmaya devam edeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber